|

Havalimanında 1 liraya otopark

İSPARK tarafından ‘Park Et Uçak İle Devam Et’ projesi kapsamında Atatürk Havalimanı’nda hizmete açılan otopark yeterince ilgi görmüyor. 3 saati 1 TL, 24 saati ise 15 TL olan bin araç kapasiteli otopark keşfedilmeyi bekliyor. Vatandaşların bu imkandan haberdar edilmesi için en büyük görev İSPARK’a düşüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:19 - 23/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Büyük kentlerdeki havalimanlarının oto park ücretlerinin yüksek olması öteden beri şikayet konusu oluyor. Vatandaşlar, özellikle İstanbul'daki havalimanlarının oto park ücretlerini yanaşılmaz buluyor. TAV'ın işlettiği Atatürk Havalimanı'nda otoparka girip çıkmak 11,5 TL'den başlıyor. 0-1 saat arasında müşterilerden 11,5 TL alındığı TAV otoparkında 1-3 saat arasında bir araç parkı için istenen ücret ise 15 TL. Saati arttıkça fiyatların da yukarı fırladığı TAV otoparkında; vatandaştan 3-6 saat için 23 TL, 6-12 saat için 28 TL ve 12-24 saat için ise 37 TL ücret alınıyor.



ÖNCE SABİHA GÖKÇEN ŞİMDİ DE ATATÜRK'TE


Bu fiyatlara gelen şikayetleri değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, 3 yıl önce Sabiha Gökçen Havalimanı'nda başlattığı ucuz otapark hizmetini Atatürk Havalimanı'na da taşıdı. İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), Atatürk Havalimanı'nın yanı başında bin araç kapasiteli bir otopark ile yaklaşık 10 gün önce hizmet vermeye başladı.



TAV'A GÖRE NEREDEYSE BEDAVA


İSPARK'ın 'Park Et Uçak İle Devam Et' projesi kapsamında Atatürk Havalimanı'na 5 dakika mesafede hizmete açtığı otoparkın ücret tarifesi ise gayet ekonomik. İSPARK, havalimanına gelip aracını otoparka bırakan müşterilerden 3 saat için sadece 1 TL ücret alıyor. TAV'ın aynı zaman dilimi için vatandaştan talep ettiği ücret ise 15 TL. İSPARK'ı tercih eden bir müşteri kısa süreli park için 14 TL karlı çıkarken, günlük park tercihi konusunda ise müşterinin cebinde 22 TL kalıyor. Çünkü İSPAK, bir günlük park ücreti olarak sadece 15 TL talep ediyor.



TANITIM GÖREVİ İSPARK'A DÜŞÜYOR


Hatalı park cezalarının 88 liradan başladığı Türkiye'de vatandaşlar, 3 saati sadece 1 TL olan otoparka şimdilik ilgi göstermiyor. Yeterince tanıtım yapılmadığı için bin araç kapasiteli İSPARK otaparkında eş zamanlı olarak 20-25 araç zor bir araya geliyor. Vatandaşların, bu imkandan haberdar edilmesi için en büyük görevin İSPARK'a düştüğü ifade ediliyor. İSPARK'ın yeterince tanıtım yapmamasından şikayet eden vatandaşlar, haberleri olması halinde 3 saati 1 lira olan otoparkın tercih edilmemesinin imkansız olduğuna dikkat çekti.



#otopark
#ispark
#Sabiha Gökçen Havalimanı
9 yıl önce