|

Hesabını vermeyeceğim bir şey yok

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2015 Salı
Güncelleme: 19:39 - 23/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, geçtiğimiz günlerde şahsına ve KİPTAŞ'a yönelik yapılan suçlamaları kesin bir dille reddederek iftira davası açacaklarını söyledi. Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'nde çıkan haberlerin asılsız ve yanlış olduğunu belirterek “3 gün boyunca şahsım ve KİPTAŞ aleyhinde tezviratlar yaptılar. Bu iftiraların ana kaynağı tespitlerimize göre hizmet maskesi altında faaliyet gösteren paralel yapıdır. ” dedi. İsmet Yıldırım Yeni Şafak'ın sorularını cevapladı.



'DAİRE AL, YALAN HABER YAP'


Arazilerin geri alınmasından sadece üç gün sonra haberin çıktığını hatırlatan Yıldırım, Bu durumun paralel yapının Cumhuriyet gazetesi ile işbirliğini bir kez daha kanıtladığını dile getirdi. Haber hazırlanırken kendilerine sorulmadığını ifade eden Yıldırım “Çünkü haberlere imza atan muhabir arkadaşımız da KİPTAŞ'tan daire alan bir vatandaşımız. Prosedürlerin nasıl işlediğini çok iyi biliyor. “KİPTAŞ peşkeş çekiyor” diye iftira haberi yapınca kendisi de dahil KİPTAŞ'tan daire alan tüm vatandaşları töhmet altında bıraktığının farkında değil. Kendisi bizden daire aldığında peşkeş mi çekmişiz diye soruyorum. Burada usulsüz bir işlem olamaz” şeklinde konuştu.



'MÜTEAHHİTİM UNUTMUŞLAR'


KiPTAŞ'a gelmeden önce aile şirketiyle bin daire ve 500 dükkân yaptıklarını belirten Yıldırım, "Sonra şahsım olarak 300 daire yaptım. KİPTAŞ'a gelmeden önce yaptığım işler karşılığı almış olduğum 13 gayri menkulüm vardı. Bunların bir kısmını daha sonra satıp başka yatırımlar yaptım. Şimdi de 11-12 tane dairem var. Hepsinin hesabını verecek durumdayım. Her sene kira bedellerimin beyan edip vergisini veren bir insanım. Algı operasyonuyla şahsıma ve kurumuma iftira attılar” ifadesini kullandı.



'Algı operasyonu oluşturuyorlar'


Yıldırım, şunları söyledi: ”Hayatımda hiçbir zaman ruhsatsız veya kaçak bina yapmadım. Birde seçimlerin yaklaşması aşamasında siyasi olarak kurum ve şahsımı karalama gayesi olduğunun kanıtıdır” dedi. Yıldırım, ”12 sene önce aldığım arsa hakkında suçlamalar var. Orada şu anda şahsıma ait taş parçasına rastlayamazsınız. Şahsıma ait boş arazi 12 senedir duruyor. Aldığım zaman ev yapma imkânı vardı. Ama şu anda İSKİ havzasına girdiği için yapılaşmaya müsait değil. ” diye konuştu.








#KİPTAŞ
#İsmet Yıldırım
#algı operasyonu
9 yıl önce