|

İhracatçıya dev destek

Türk malı imajının oluşturulmasıyla kurulan Turquality kapsamında iharacatçı firmalara proje başına yıllık en fazla bir milyon lira, üretici dernekleri ve birlikleri için yüzde 50 oranında ve yıllık en fazla 400 bin lira, TİM ve ilgili sektörü tek başına temsil eden birliklere yüzde 80 ve proje başına en fazla 2 milyon lira, birden fazla birliğin oluşturduğu projeler için birlik başına bir milyon lira destek sağlanacak.

Yeni Şafak ve
08:50 - 1/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:43 - 1/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​2023 Türkiye İhracat Stratejisinin Vizyonu, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında 500 milyar dolar ihracata ulaşarak, ülkemizin dünya ticaretinde lider ülkeler arasında yer almasının sağlanması" olarak belirlenmişti.
​2023 Türkiye İhracat Stratejisinin Vizyonu, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında 500 milyar dolar ihracata ulaşarak, ülkemizin dünya ticaretinde lider ülkeler arasında yer almasının sağlanması" olarak belirlenmişti.

2023 Türkiye İhracat Stratejisi, Türkiye'nin ulusal strateji ve politika dökümanlarında öngörülen çerçeveye uygun olarak, Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) işbirliği içinde hazırlanan Turquality'le ihracatçı firmalara destek devam ediyor.

Uluslararası markalaşma potansiyeli olan firmaların, üretimden pazarlamaya, satıştan satış sonrası hizmetlerine kadar tüm işleri kapsayan, olumlu yönte Türk malı imajının oluşturulmasıyla kurulan Turquality programında değişiklikler var. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile proje başına yıllık en fazla bir milyon lira, üretici dernekleri ve birlikleri için yüzde 50 oranında ve yıllık en fazla 400 bin lira, TİM ve ilgili sektörü tek başına temsil eden birliklere yüzde 80 ve proje başına en fazla 2 milyon lira, birden fazla birliğin oluşturduğu projeler için birlik başına bir milyon lira destek sağlanacak.

Bunun yanında Marka Destek Programına alınan şirketlerin Destek kapsamına alınan markalarına ilişkin patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım tesciline ilişkin harcamaları ile destek kapsamına alınan markalarının yurt dışında tescili, tescilinin yenilenmesi ve korunmasına ilişkin giderleri %50 oranında ve yıllık en fazla 200 bin lira, Bakanlıkça onaylanan hedef pazarlarında, destek kapsamına alınan markalı ürünleriyle ilgili olarak gerçekleştirdikleri ve Genelgede belirtilen tanıtım harcamaları %50 oranında ve yıllık en fazla 1.600.000 TL tutarında destek alması sağlanacak.


Brüt kiraya da destek

Bakanlıkça onaylanan hedef pazarlarında, TURQUALITY® Sertifikasını haiz markalı ürünlerle ilgili açılan azami 50 mağaza için Brüt kira, belediye giderleri, anılan birimlerin kiralanmasına yönelik uygun mahal araştırması ve komisyon harcamaları ile hukuki danışmanlık giderleri, kiralanan birimin konsept mimari çalışma ve kurulum/dekorasyon giderleri, mağaza başına azami 800.000 lira brüt kira, belediye giderleri, anılan birimlerin kiralanmasına yönelik uygun mahal araştırması ve komisyon harcamaları ile hukuki danışmanlık giderleri de karşılanacak.

Hedef 500 milyar dolar ihracat

2023 Türkiye İhracat Stratejisinin Vizyonu, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında 500 milyar dolar ihracata ulaşarak, ülkemizin dünya ticaretinde lider ülkeler arasında yer almasının sağlanması" olarak belirlenmişti. 2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı ile 2023 yılında Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı payın yüzde 1,5'e yükseltilmesi ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması hedefleniyor.

#Turquality
#Marka destek
#İhracat
#2023 Türkiye İhracat Stratejisi
7 yıl önce