|

İlker Aycı: 6 ay yeni havalimanında yaşayacağım

THY ve Emlak Konut GYO, İstanbul Arnavutköy’de yeni havalimanı personeli için ortak konut projesi geliştiriyor. 10-15 bin konutluk projede temel atma tören 3. havalimanının açılış tarihi olan 29 Ekim’de gerçekleşecek. İlk etabı 16 ayda tamamlanacak projeye şimdiden 12 bin talep geldi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 29 Ekim 2018’de THY’nin yeni evinde olacağını söyleyerek, “Bu önemli bir süreç. ‘Bu iş tamam’ denilene kadar ben yeni havalimanı içinde kalacağım. Kendime orada bir yaşam alanı oluşturuyorum. 6 ay için ailemle vedalaşıp orada olacağım” dedi.

Yeni Şafak
07:55 - 30/05/2018 Wednesday
Güncelleme: 08:02 - 30/05/2018 Wednesday
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Türkiye’de asrın projelerinin birbiri ardına hayata geçirildiğini belirterek, yeni havalimanı ve Kanal İstanbul projelerinin yanında çok önemli bir projeye imza atacaklarını söyledi.
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Türkiye’de asrın projelerinin birbiri ardına hayata geçirildiğini belirterek, yeni havalimanı ve Kanal İstanbul projelerinin yanında çok önemli bir projeye imza atacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3. Havalimanı’na yakın bir bölgede 10 bin konutluk bir projenin planlandığını duyurması sonrası gözler yeniden Başakşehir- Arnavutköy lokasyonuna çevrilirken, Emlak Konut GYO’nun bugünkü ‘yeni yatırım’ duyurusu, bu bölgenin Arnavutköy olduğunu ortaya çıkardı. Emlak Konut GYO, Arnavutköy’e bağlı Dursunköy mevkiinde, THY işbirliğiyle en az 10 bin konutluk proje geliştireceğini ve konutların yarısının firmanın uçuş personellerine tahsis edileceğini açıkladı.

12 BİN TALEP ALINDI

Konuyla ilgili açıklama yapan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Türkiye’de asrın projelerinin birbiri ardına hayata geçirildiğini belirterek, yeni havalimanı ve Kanal İstanbul projelerinin yanında çok önemli bir projeye imza atacaklarını söyledi. THY çalışanlarının neredeyse 10 dakikayı geçmeden iş yerlerine gidebilecekleri bir hayat konforunu sağlamak üzere yola çıktıklarını belirten Aycı, “Amacımız büyük bir kâr amacı güdecek, fahiş kârlarla bir proje yapmak değil. Mümkün olduğunca maliyetleri minimum tutarak, yaşam alanları bakımından örnek bir proje olması” dedi. Yapılan anketlere göre projeye yoğun ilgi beklediklerini belirten Aycı, THY iştirakleri hariç sadece anonim ortaklığından 12 bin talep aldıklarını ifade etti.

AYCI, 6 AY HAVALİMANINDA YAŞAYACAK

Hürriyet'in edindiği bir bilgiye göre, 29 Ekim 2018’de THY’nin yeni evinde olacağını belirten İlker Aycı, “Bu önemli bir süreç. Hem çalışanların hem yolcuların sürece alışma dönemi olacak. ‘Bu iş tamam’ denilene kadar ben yeni havalimanı içinde kalacağım. Kendime orada bir yaşam alanı oluşturuyorum. 6 ay için ailemle vedalaşıp orada olacağım” dedi. Aycı yeni konut projesinden kendisi için de ev almayı planladığını dile getirdi.

KONUT DEĞERLERİ YÜZDE 120 ARTTI

Emlak Konut GYO’nun THY iş birliğiyle en az 10 bin konutluk proje gerçekleştireceğini duyurduğu Arnavutköy, 3. Havalimanı’nın da Ekim’de açılacak olması ve Kanal İstanbul güzergahında olmasıyla önemli lokasyonlardan biri haline geldi. İlçede son 5 yılda konut değerlerinin % 120 arttığını hatırlatan bir emlak satış internet sitesinin yetkilisi Gizem Moral Kunter, “10 bin konutluk yeni konut yatırımı, havalanı çalışanlarının yanı sıra bölgeye olan talebi tetikleyecektir. Ancak konut ve arsa yatırımcıları, bölgede bundan sonra spekülatif bir artış değil, projelerin realize olmalarına bağlı göreceli bir hareket beklemeli” dedi

#İlker Aycı
#THY
#Yeni Havalimanı
#Emlak Konut
6 years ago