|

Japonya bizi bekliyor

Türkiye ve Japonya'nın yakında çok sayıda ortak projeye başlayacağını söyleyen İstanbul Başkonsolosu Takeo Yoshikawa,"O halde gelin, gerçek Japonya'yı yakından tanıyın" dedi

Yeni Şafak
01:00 - 31/01/2006 Salı
Güncelleme: 12:17 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Takeo Yoshikawa, "Japonya olarak Türkiye'den mümkün olduğu kadar çok sayıda kişinin ülkemizi ziyaret etmesini, gerçek Japonya'yı görmelerini arzu ediyoruz" dedi. Japonya'yı daha fazla turistin ziyaret etmesi amacıyla başlatılan "Visit Japan (Japonya'yı ziyaret et)" kampanyası kapsamında, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB) işbirliğiyle Japonya'yı tanıtıcı bir konferans düzenlendi. Konferansta konuşan İstanbul Başkonsolosu Takeo Yoshikawa, göreve başladığı 2005 yılı Kasım ayı başlarında 100 bin Japon turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğine dikkat çekerek, "5 yıl sonra Japon ziyaretçi sayısının 200 bin kişiye ulaşması rüya olmasa gerek" dedi.

Yoshikawa, konuşmasında Japonya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yakın gelecekte otomobil yan sanayi üretimi, Boğaziçi Tüp Geçit Projesi'nin tamamlanması, depreme karşı mücadele çalışmalarıyla büyüyerek güçleneceğine işaret etti:

BAKIŞ AÇILARIMIZ ORTAK

Yoshikawa şöyle devam etti: "Ortadoğu barışı, Irak'ın yeniden yapılandırılması ve kalkındırılması konusundaki müşterek bakış açısı ve ortak kar-zararlarının olması, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde büyük kazanç sağlamıştır. Bu büyüyen ilişkilerin bir sonucu olarak, Japonya olarak Türkiye'den de mümkün olduğu kadar çok sayıda kişinin ülkemizi ziyaret etmesini, gerçek Japonya'yı görmelerini arzu ediyoruz."

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Rıza Epikmen de birliğin amacının, turist sayısını artırmak ve turizm acentalarına yeni destinasyonlar yaratmak olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki turist hareketliliğinin az olduğunu belirten Epikmen, Türkiye'ye gelen Japon turist sayısının 70 binin üzerinde, Japonya'ya giden Türk sayısının ise 7 binin altında olduğunu bildirdi.

  • FATMA ADALI / İSTANBUL


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce