|

Kalkınmanın öznesi kadın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kadınları kalkınmanın sadece destekçisi değil öznesi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, "Şu an yüzde 33.7 olan iş gücüne katılım oranını 2023'te yüzde 41'e çıkaracağız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:28 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 Emine Erdoğan, kadınları kalkınmanın sadece destekçisi değil öznesi haline getirmeyi hedeflediklerini söyled
Emine Erdoğan, kadınları kalkınmanın sadece destekçisi değil öznesi haline getirmeyi hedeflediklerini söyled

Türkiye’nin istihdam politikası ve teşviklerinde kadınların işgücüne katılımın artması öncelikli bir konu olarak yer alıyor. Ülkemizin önde gelen markalarını çatısı altında buluşturan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), ilk defa düzenlediği etkinlik ile ‘Perakendede Kadının Gücünü’ tüm yönleriyle masaya yatırıyor. En fazla kadın istihdam eden meslek grupları arasında yer alan perakende sektörü, bu etkinlik ile endüstride kadınların oluşturduğu değere ve farklara dikkat çekmeyi hedefliyor. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kadınların sosyal hayata dahil edilmesi konusunda hükümetin son 15 yıldır çalıştığını belirterek, eğitimden, siyasete kadın varlığının her alanda arttığını söyledi. Kadınların siyasete katılımının her zaman teşvik edildiğini dile getiren Erdoğan, 2002'de yüzde 4.5 olan kadın siyasetçi oranının yüzde 15'e çıktığını daha da artacağını vurguladı.

KAMUDAKİ ORAN ARTTI

Kamu kurumlarında kadın çalışan sayısının yüzde 20'lerden yüzde 30'lara çıktığını hatırlatan Erdoğan, "Bu güzel gelişmeler elbette yeterli değildir. Aslolan, sürdürülebilir, kalkınma hedeflerimiz içinde kadınları kalkınmanın sadece destekçisi değil, öznesi haline getirmektir. Şu an yüzde 33.7 olan iş gücüne katılım oranını inşallah hep birlikte 2023'te yüzde 41'e çıkaracağız" diye konuştu.

'DEĞERLERİMİZİ DÜNYA PAZARINA TAŞIYALIM'

"Kadınlarımızı sadece istihdam edilen değil, işveren konumunda görmek hepimizin ortak arzusudur" diyen Emine Erdoğan, ülkemizde yüzde 7.8 olan kadın işveren oranını artırmak için çok yönlü çabalar gerektiğini söyledi. Türkiye'nin kadınları birçok sektörde ön plana çıkaracak, kaynağa da sahip olduğunun altını çizen Erdoğan, şu önerilerde bulundu: "Anadolunun unutulmaya yüz tutmuş yerel değerleri, estetik dokunuşlarla dünya pazarlarına taşınmalıdır. Yurtdışına gittiğimde yerel değerlerin nasıl markaya dönüştüğünü görüyor ve bazen ülkem adına üzülüyorum. Potansiyelimizi açığa çıkarmakta, onları rafine biçimde sunmakta ve tanıtmakta, ne yazik ki eksikliklerimiz var. Sizlerden rica ediyorum. Bu açıkları kapatmak için kendiniz gibi girişimci, cesur, özgüvenli, gençler yetiştirin."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da törende yaptığı konuşmada, hizmetlerin daha hızlı ve etkin olması için bir an önce yeni hükümet sistemine geçilmesi gerektiğini ifade ederek, “Haziran’da da milletimiz güçlü bir sistemle ülkemizin 2023 hedeflerine daha güçlü bir şekilde ulaşmasını sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

  • KADIN SİYASETÇİLER ARTACAK
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerde kadın siyasetçi ve yöneticilerin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Bugün burada çok güçlü kadınlar var. İnşallah hayatın her alanında bu güçlü kadınların sayısını artırmayı hedefliyoruz. istihdam ve iş gücü konusunda proaktif politikalarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

PERAKENDE SEKTÖRÜ ÖNCÜ

BMD Başkanı Sinan Öncel, kadınların sosyal hayatta erkeklerle beraber yürüyeceğini belirterek, perakende sektöründeki kadın çalışan sayısının yüzde 50’ye ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öncel, “Esnek çalışma modelinin benimsenmesiyle yıllık 190 milyar liralık bir katkı sağlayan BMD markaları, gençler için de iş imkanı oluşturacak” diye konuştu.

#Kalkınma
#Kadın
#Sektör
6 yıl önce