|

KİT'lerde son durum

Başbakan Binali Yıldırım'ın müjdelediği KİT'teki taşeronlara kadro verilebileceği açıklamasının ardından gözler bu çalışmanın nasıl olacağına çevrildi. Buna göre KİT'lerin bağlı olduğu Hazine Müsteşarlığı bir çalışma yapacak. KİT'ler ne zaman kadroya geçecek,

Yeni Şafak
15:41 - 28/01/2018 Pazar
Güncelleme: 15:43 - 28/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
KİT'lerle ilgili en son Başbakan Binali Yıldırım açıklama yapmıştı.
KİT'lerle ilgili en son Başbakan Binali Yıldırım açıklama yapmıştı.

Bu yıl bütçe görüşmeleri de tamamlandığı için KİT'lerde bulunan 50 bin taşeronun kadroya alınması kademe kademe yapılacak.

İlk etapta bu KİT'lerden emekli olanların ya da herhangi bir nedenle kadro boşalması durumunda bu kadrolara taşeronlar alınmaya başlanacak. Detaylar haberimiz içerisinde sizlerle.

TAŞERON BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Taşerona kadro müjdesinin ardından süreç başlamış ve yüz binlerce taşeron işçi kadrolu pozisyonda çalışabilmek için başvurularını gerçekleştirmişti. Taşeron işçiler, başvurularını yaptıktan sonra sonuçlar için beklemeye koyuldu.

Kadro için yapılan başvuruların sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştıran işçiler, internette "taşeron başvuru sonuçları" ve "taşeron kadro sınavı ne zaman?" aramalarını yapmaya başladı.

Taşeron kadro başvuru sonuçlarını gösteren kesin listeler 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak.

BAŞBAKAN'DAN KİT AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün müjdelediği KİT'teki taşeronlara kadro verilebileceği açıklamasının ardından gözler bu çalışmanın nasıl olacağına çevrildi. Buna göre KİT'lerin bağlı olduğu Hazine Müsteşarlığı bir çalışma yapacak. Bu yıl bütçe görüşmeleri de tamamlandığı için KİT'lerde bulunan 50 bin taşeronun kadroya alınması kademe kademe yapılacak. İlk etapta bu KİT'lerden emekli olanların ya da herhangi bir nedenle kadro boşalması durumunda bu kadrolara taşeronlar alınmaya başlanacak.

KİT KURUMLARI NERELER?

Bu yapılırken, taşeron işçinin çalışma performansı, bulunduğu görev, kıdemleri dikkate alınacak. Hazine Müsteşarlığı bu çalışmaları yaparken kurumlarla işbirliği yapacak. 50 bin işçiye kadro verilmesi için çözüm aranan 69 arasında TCDD, TÜLOMSAŞ, TKİ, TTK, TPAO, Çay- Kur, AOÇ, BOTAŞ, TOKİ, Et ve Süt Kurumu, Eti Maden, TEDAŞ, TETAŞ, TEİAŞ, EÜAŞ, MKEK, Milli Piyango, Sümer Holding, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank, Kalkınma Bankası, Eximbank, TMSF, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da yer alıyor. Öte yandan kadroya geçecek olan diğer taşeron işçiler için de süreç devam ediyor. Başvuru süresi sona ererken, başvuranların güvenlik soruşturmaları ise devam ediyor. Mart ayında her kurumun yapacağı sınavın ardından güvenlik soruşturmasında da geçenler kadroya geçebilecek.

KİT'LERE KADRO VERİLECEK Mİ?

Kamu İktisadi Devlet Teşebbüslerinde (KİT) taşeron olarak çalışanların kadroya alımlarına ilişkin tartışmaların sorulması üzerine Yıldırım, şöyle konuştu:

"KİT'ler, aynı şirketler gibi, müdebbir tüccar, basiretli tüccar esasına göre üretim yapan kuruluşlar. Dolayısıyla buradaki çalışanların devlet merkezi birimlerdeki memur veya kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. Bu yüzden bunlara yönelik çözümü, şöyle düşünüyoruz. Bu KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Hazine, bunlara kadro verecek, ihtiyaçları oranında, bu kadrolara da uzun süredir bu KİT'lerde hizmet eden, taşeron diye tabir ettiğimiz vasıflı elemanlar istihdam edilecek. Öncelikli olarak bu kadrolardan onlar yararlanmış olacak. Oradaki sorun da çözülmüş olacak. Bu, etap etap gerçekleşecek."

Bu sürece ilişkin takvimin sorulması üzerine Yıldırım, "Hemen başlayacak. Şartları sağlayan herkes bundan yararlanmış olacak." ifadesini kullandı.

#KİT
#Taşeron
#Kadro
#Taşeron işçi
6 yıl önce