|

Küçük bir ofisten dev komplekse

Farklı ülkelerde şubeler açarak yatırımcıya yol gösteren MÜSİAD, artan faaliyetlerine cevap verecek yeni genel merkezinin temelini attı. Başkan Nail Olpak, külliyenin doğal ve geri dönüşümlü malzemelerle inşa edileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:39 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), gelişen ve çeşitlenen faaliyetleri kapsamında artan ihtiyaca cevap verebilmek için yeni genel merkez kompleksinin temelini attı. Dünya çapında farklı stratejik ülkelerde şubeler açan MÜSİAD, Türkiye çapındaki çalışmalarını yeni üssünde sürdürmeyi planlıyor. Kurumun Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı ve Yeni Genel Merkez Kompleksi'nin temel atma töreni Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleşti. Şimşek, toplantıda yaptığı konuşmada, ihracatın önemini vurgulamak için, “Ne yaparsanız yapın mutlaka dışarıya bir şeyler satın” dedi.



İNADINA İHRACAT


Başbakan Yardımcısı Şimşek, devletin üreten ve yatırım yapanın yanında olduğunu belirterek, özel sektörün ar-ge, ihracat ve katma değer seferberliğine girmesi gerektiğini söyledi. TOBB Meclis üyelerinin sadece yüzde 18'inin ihracat yaptığına değinen Şimşek, “Örneğin Hindistan pazarında hiç yokuz. Reel sektörün artık sadece iç pazardaki karlılığa ve talebe güvenerek yoluna devam edeceğini düşünmemesi gerekiyor. Cari açığa dayalı büyüme modeli yürümüyor. Tasarruf ve ihracat lazım. Ar-ge konusunda hiçbir bahaneniz yok. Her türlü destek veriyoruz. Yeter ki yapın. Akla hayale gelmeyecek bütün destekler var” diye konuştu.





KGF ile teminat işini çözüyoruz


Reel sektörü desteklemek için Kredi Garanti Fonu'nu (KGF) oluşturduklarını ve bu fonun bankalardan kullanılan kredilerde hazine garantisi verdiğini ifade eden Şimşek, şunları kaydetti: “Kanun Meclis'ten geçtiğinde KGF 250 milyar liraya kadar teminat sağlayacak. Birkaç gün içinde kredi onayları tamamlanacak. Bankacılık sektöründe takibe düşmüş alacak oranı yüzde 3'ün üzerinde. Biz bu yasayla diyoruz ki; 'yüzde 7'ye kadar biz karşılayacağız.' KGF ile en büyük sorun olan teminat işini çözüyoruz. KOBİ'lere, ihracatçıya kefil oluyoruz. Piyasa mekanizması içinde kurallı gitmeliyiz. İdari tedbirlerle değil yapısal reformları devreye sokarak reel sektörün önünü açmalıyız.”



Akıllı bina 8 ay sonra açılacak


Nail Olpak, MÜSİAD'ın Yeni Merkez Kompleksi ile ilgili de bilgi verdi. Olpak, mevcut ve gelecek ihtiyaçları karşılayacak yeni merkez kompleksinin doğal, uzun ömürlü ve geri dönüşümlü malzemelerle inşa edileceğini söyledi. Bina ayrıca, 14 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde 5 katı toprak üstünde, 3 katı da yer altında olmak üzere 8 katlı olarak inşa edilecek. Yerleşke kapsamında, kütüphane, kapalı ve açık otopark, 800 metrekarelik, gerektiğinde bölünebilen bir konferans salonu, irili ufaklı 15 toplantı salonu ve mescit gibi birçok alan bulunacak. Akıllı bina özellikleriyle inşa edilen kompleksin 8 ay sonra tamamlanması planlanıyor.






#Reel sektör
#MÜSİAD
#Nail Olpak
7 yıl önce