|

Mitinge 4 koldan ulaşım

Yenikapı'da yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. 7 Ağustos'taki mitingde alana ulaşım için otobüs ring seferleri düzenlenecek. Deniz ulaşımı için 12 iskeleden deniz araçları hareket edecek. Metrobüs, Marmaray ve metro da kullanılabilecek.

Yeni Şafak
08:24 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 08:31 - 5/08/2016 Cuma
Diğer

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve istanbul büyükşehir Belediyesi desteğiyle 7 Ağustos Pazar günü saat 17.00'de Yenikapı Meydanı'nda yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için alandaki hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşların miting alanına ulaşımları için de İBB tarafından çeşitli önlemler alındı.



Anadolu ve Avrupa yakasından otobüslerle miting alanına ulaşılabilecek. Farklı noktalardan miting alanına ring seferleri yapılacak. Engelli vatandaşlar için 50 otobüs tahsis edilirken, engelli araçları için araç sayısı kadar tabela hazırlandı. Kazlıçeşme, otobüsler için park alanı olarak belirlendi. Otobüslerle gelen katılımcılar Kazlıçeşme'den Yneikapı miting alanına yürüyerek gidecek. Yaşlı ve çocuklar için ise Kazlıçeşme-Yenikapı arasında 20 adet otobüs ring seferleri yapacak. Yol boyunca su istasyonları ve ikram alanları kurulacak.






DENİZ YOLUYLA ULAŞIM

Kiralanan 200 vapur, tekne gibi deniz taşıtı ile deniz yoluyla da ulaşım sağlanacak. Ayrıca 50 adet deniz aracı da ring seferleri yapacak. Habertürk'ün haberine göre, miting alanına deniz yoluyla ulaşım için deniz araçlarının hareket edeceği 12 iskele noktası Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Sütlüce, Eyüp, Sirkeci, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik, Adalar olarak belirlendi.



TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Anadolu ve Avrupa yakaları için miting alanına otobüslerle ve deniz yolu ile toplu ulaşımın yanı sıra metrobüs, Marmaray ve metro hatları da kullanılabilecek. Miting alanına gitmek isteyen katılımcılar için aktarma noktaları, ana istastonlar ve miting alanına yakın metro duraklarından ring seferleri de yapılacak. Tüm toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vereceği miting günü 06.00- 24.00 saatleri arasında Bakırköy Aksu Caddesi (Taşhan Kavşağı) ve Fatih İlçesi Aksakal Caddesi arasında kalan sahil yolu geçici olarak trafiğe kapatılacak.


#Yenikapı
#Miting
#Toplu ulaşım
#Miting alanına ulaşım
8 yıl önce