|

MÜSİAD’da paradigma değişiyor

MÜSİAD, 25. Olağan Genel Kurulu’nu yeni merkezinde yaptı. Başkanlık görevine devam edecek olan Abdurrahman Kaan, 24 Haziran ile Türkiye’nin yönetim paradigmasının değiştiğini hatırlatarak, “Bize düşen sistemini işleyişini kolaylaştırmak. Bu amaçla kuruluş amaçlarımıza sadık kalarak, kendi yönetim ve uygulama paradigmalarımızı değiştiriyoruz” dedi.

Burak Karaca
04:00 - 5/05/2019 Pazar
Güncelleme: 01:15 - 5/05/2019 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 25. Olağan Genel Kurulu ve Genel Merkez Binası Açılış Töreni’ne katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da katıldı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 25. Olağan Genel Kurulu ve Genel Merkez Binası Açılış Töreni’ne katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da katıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 25’nci Olağan Genel Kurulu'nda ekonomimize ve sosyal birliğimize karşı yöneltilecek her türlü saldırıya karşı güçlü bir duruş sergileneceği mesajı verildi. Dün yapılan genel kurulda, ekonomik araçların yaptırım amaçlı art niyetli kullanımına karşı hazırlıklı olunması vurgusu öne çıktı.

İŞ DÜNYASI YAKINDAN İZLEDİ

Genel Başkan Abdurrahman Kaan görevini sürdürürken, yönetim kurulunda değişiklikler yaşandı. MÜSİAD Divan Kurulu Başkanlığı’na Albayrak Holding CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat’ın seçildiği toplantılar iş dünyası tarafından da yakından takip edildi. MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu'nun kapanış oturumu ve yeni genel merkez binasının resmi açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in yanı sıra çok sayıda devlet yetkilisi ile STK ve Oda Başkanı katıldı.

NE YAPIYORSAK ÜLKEMİZ İÇİN

Genel kurulda bir konuşma gerçekleştiren MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “10 Ağustos'u hatırlıyoruz. Ekonomimize ve sosyal birliğimize nasıl saldırılar gerçekleşti, gördük. Ekonomik güç, günümüz dünyasında en önemli koz haline gelmiştir; o halde yeni dönemde MÜSİAD, bu kozu kendi memleketi ve devleti lehine çalıştırmak için elinden geleni yapmaya hazırdır, yapacaktır da" değerlendirmesinde bulundu. Genel Başkan Kaan, MÜSİAD'ın artık, yatırım-ticaret-üretim ekseninde hem kendi sermayesini hem de üyelerinin sermaye güçlerini geliştirerek ve milli serveti çoğaltarak büyümeyi hedeflediğinden bahsederek, “Bu amaçla tüm finansal ve operasyonel süreçlerin ayrı takip edileceği bir ofis kuruyoruz" diye konuştu.

OSB PROJESİ 200 MİLYAR DOLAR KAZANDIRACAK

Abdurrahman Kaan, MÜSİAD olarak etki ve güç alanını, memleketin ve devletin menfaatleri adına çok daha etkin ve verimli hale getirme amacında olduklarını aktardı. MÜSİAD'ın yaşadığı değişim ve yenilenme hakkında bilgi veren Kaan, "Borca dayalı değil, üretime dayalı gelişim hedefi için girişimcilerin birlikte iş yapıp birlikte hareket edebileceği 'üretim-ticaret üsleri' inşa etmek zaten somut projelerimiz arasındaydı. Bu amaçla tasarlanan OSB Projesi, her yıl 200 orta ölçekli işletmeyi geliştirip 10 yılda 20 bin firma ve 200 milyar dolar tutarında çıktıyı milli gelire kazandırmayı hedeflemektedir. Proje tüm hızıyla devam etmektedir" bilgisini paylaştı.

  • MÜSİAD’DA DEĞİŞİM DÖNEMİ BAŞLIYOR
  • Güçlenen Türkiye’nin maruz kaldığı ekonomi-politik ortamın kendilerini yıldırmayacağını belirten Kaan, aksine daha büyük hamleler için yüreklendireceğini vurguladı. 24 Haziran seçimleri sonrasındaki süreci de değerlendiren Kaan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, 24 Haziran seçimlerinin ardından kendi yönetim paradigmalarını değiştirme yolunu seçmiş ve çok daha güçlü bir yönetim anlayışına geçmiştir. Bu tarihi karar, ülkemizin yarınları açısından milattır. Karar alma ve uygulama süreçlerini hızlandıran, yetkinliği ve hedefe yönelik çözüm anlayışını ön plana çıkaran bu yeni sistemde bizlerin üzerine düşen temel vazife, sistemin işleyişini kolaylaştırmak ve hızlandırmak adına kendi kurumsal ve yapısal dönüşümlerimize ağırlık vermekti. MÜSİAD olarak bu amaçla, 29 yıllık bu kurumda, temel değerlerimiz ve kuruluş amaçlarımıza kesinlikle sadık ve bağlı kalarak, kendi yönetim ve uygulama paradigmalarımızı, değiştiriyoruz.”
  • YÖNETİMDE YENİ İSİMLER
  • MÜSİAD 25’nci Olağan Genel Kurulu kapsamında Albayrak Holding CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat, Divan Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca görev süresi dolan MÜSİAD Genel Başkan Vekilleri Mahmut Asmalı, Ali Gür, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, Yönetim Kurulu Üyeleri Melike Günyüz, Ömer Faruk Akbal, Burak Benşin, Soner Meşe, Mehmet Ünal, Halim Aydın ve Bayram Şenocak görevi devretti. Yeni Yönetim Kurulu ise şu ismlerden oluştu; Abdurrahman Kaan, Ali Reis Topçu, Adnan Bostan, Kerim Altıntaş, Mehmet Akif Özyurt, Ahmet Şekerli, Oktay Dede, Burhan Özdemir, Hikmet Köse, Gökhan Yetkin, İsa Albayrak, Muhammet Ali Özeken, İbrahim Uyar, Mehmet Güverçin, Ali Gökhan Er, Fatih Mehmet Keçebir, Mustafa Buluntu, Abdulsamet Temel, Ramazan Bingöl, Fatih Arslan ve Yunus Furkan Akbal.
#MÜSİAD
#Abdurrahman Kaan
5 yıl önce