|

Pilotlar CEO'yu istifaya çağırdı

İrlandalı Rynair'de bir grup pilot şirketin CEO'su Michael O'Leary'yi istifaya çağırdı. Firmada çalışan 4 bin pilotun önemli bir kısmının yaptığı teklif reddedildi.

Yeni Şafak
13:45 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:55 - 26/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ryanair CEO'su Michael O'Leary
Ryanair CEO'su Michael O'Leary

Yılbaşı öncesi grev yağan Ryanair havayolları pilotlarının büyük kısmı şirketin CEO'su Michael O'Leary'yi istifaya davet etti. Ancak teklif şirketçe reddedildi. Firmada yaşanan gerilim ise devam ediyor.

Ryanair'ın geçtiğimiz aylarda çalışanlarına gönderdiği mektupla İtalya'daki ve Almanya'daki çalışanlarının grev kararını iptal ettirmeye zorlaması büyük tepki çekmişti.


Şirket çalışanlarına, 'greve katılmaları durumunda maaş artışı, prim ve transfer şanslarını zora sokacakları şeklinde bir mesaj gönderen Ryanair yöneticilerine ülkedeki devlet yetkileri de sert tepki göstermişti.

Ülkedeki birçok sendika işçilerinin maaşlarında iyileştirme yapmaması ve yeni sözleşme hakkı tanımaması sebebiyle Ryanair'ı uzun süredir eleştiriyordu.

İrlanda menşeili bir havayolu şirketi olan Ryanair Avrupa geneline yaptığı seferlerde yolcularını uygun bilet fiyatı sunumuyla ün salmıştı.

#Ryanair
#Pilot
#CEO
#Michael O'Leary
#İstifa
6 yıl önce