|

Rusya’ya jest

Uçak krizinden sonra, Rus turisti Türkiye’den koparmak için elinden geleni yapan Moskova Yönetimi'ne en güzel yanıt vatandaşlarından geldi. Antalya’da yaşayan Ruslar, Türk yetkililere ‘Biz dostuz, Antalya bizim de şehrimiz’ deyince onlara da yer ayrıldı. Böylece, Rusya devlet olarak değil halk düzeyinde temsil ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2016 Pazar
Güncelleme: 20:12 - 23/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Uçak krizinden sonraki süreçte Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlar kapsamında Antalya Expo'ya katılmaktan vazgeçen Rusya, Türkiye'nin jesti sayesinde sergi alanında temsil ediliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun paylaştığı bilgiye göre, Moskova Yönetimi etkinliğe katılmayınca Antalya'da yaşayan Ruslar, organizasyon komitesine başvurarak ülkelerini temsil etmek istedi. Türkiye'nin jesti sayesinde Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği kendi stantlarında ülkelerinin kültürü ve biyo çeşitliliğini temsil ediyor.



BİZ KARDEŞİZ ANTALYA BİZİM DE ŞEHRİMİZ


“Rusya'yı da burada görmek isterdik” diyen Çavuşoğlu, detayları şöyle anlattı: “Uçak düşürme hadisesinden sonra Rusya katılmadı. Fakat Antalya'da yaşayan Rus kardeşlerimiz var, onlar dediler ki 'Ülkemiz katılamıyor, ama biz kardeşiz, dostuz, Antalya bizim de şehrimiz, biz burada Rusya kültürünü tanıyoruz.' ve o derneğe de bir stant verdik, (Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği). Kendilerine teşekkür ediyoruz.”





İMAJA KATKI


İstanbul Ticaret Odası üyeleri de Antalya halkına destek amaçlı şehre ulaştı. “Expo fenomeni şüphesiz Antalya ile birlikte Türkiye'ye yeni bir imaj kazandıracak” diyen Başkan İbrahim Çağlar “İstanbul Ticaret Odası olarak biz de Antalya'dayız. Akdeniz'in kızgın güneşi ve denizinin bereketi Antalya ile birlikte ülkemizin 78 milyon insanına yayılacak. Expo Antalya'nın teması Çiçek ve Çocuk ve hiç şüphe yok ki çocukların güldüğü ve çiçeklerin açtığı bir yerde, işler yolunda demektir” sözleriyle şimdiden hayırlı olsun mesajını da iletiyor.



EXPO'YA VATANDAŞTAN YOĞUN İLGİ


23 Nisan dolayısıyla Antalya halkının yoğun ilgi gösterdiği sergi alanında, gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Aylardır EXPO'yu merakla bekleyen Antalya halkı, serginin yatırımlarla beraber gelmesinden de memnun. Türkiye'nin farklı illerinden gelen çocuklar, yaklaşık 8 bin metrekarelik alana inşa edilen 100 metre çapındaki adada oyun oynadı. EXPO 2016 Antalya'da İtalya'ya özgü bitki ve çiçeklerle hazırlanan bahçenin açılışı gerçekleştirildi. İtalya'nın bahçesi, ülke komiseri Dr. Aniello Musella'nın önderliğinde peyzaj mimarı Giuseppe Lunardi'nin yaptığı 970 metrekarelik alana kuruldu. İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, İtalyan Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticari Müşaviri Francesco Varriale'nın yer aldığı törenle bahçenin açılışı gerçekleştirildi.



ŞEHRE KALICI YATIRIM




Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom ise EXPO 2016 AntalyA'nın diğer önemli uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapma konusunda nünü açacağını belirtti. Oosterom, EXPO'nun, Antalya üzerinde önemli bir etki bırakacağını belirterek, “En önemlisi bu etki dünyanın değişik bölgelerine ulaşacak. Dünya Antalya'ya geldi ve şimdi dünya üzerinde izini bırakmak size bağlı” dedi.



OLAĞANÜSTÜ FIRSAT


Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vincente Loscertales ise Türkiye'nin ilk EXPO'su olma özelliği taşıyan EXPO 2016 Antalya 'nın “sürdürülebilir çevreye” odaklanmak için harika bir fırsat olduğunu bildirdi. Loscertales “ EXPO, Türkiye'den ve dünyanın değişik yerlerinden gelecek ziyaretçilere bitkiler, çiçekler ve doğayla temas konusunda olağanüstü fırsatlar sunacak” diye konuştu.



#Uçak krizi
#Rus turist
#Expo 2016
8 yıl önce