|

SSM ortak arıyor

Yerli savunma sanayinin ihtiyaçlarına yönelik firma portföyünü artırmak isteyen Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), Anadolu turuna çıkacak. Bu kapsamda SSM, savunma sanayisine üretim yapabilecek şirketlere teşvik verecek ya da ortak olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:00 - 9/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Savunma Sanayii Müsteşar İsmail Demir,girişimcileri bulmak ve desteklemek için savunma sanayi teknolojileri konusunda bir şirket yapılanmasına gittiklerini belirtti.
Savunma Sanayii Müsteşar İsmail Demir,girişimcileri bulmak ve desteklemek için savunma sanayi teknolojileri konusunda bir şirket yapılanmasına gittiklerini belirtti.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), savunma sanayi ihtiyaçlarının karşılanmasında firma portföyünü arttırmak üzere harekete geçti. Buna göre, Anadolu turuna çıkılacak, savunma sanayiine dönük üretim yapabilecek şirket yapılanmaları teşvik edilecek ya da aktif olarak müsteşarlık ortak olacak.



Büyük ve iddialı projelerde de benzer strateji devrede. Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, müsteşarlığın 31. yılı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, savunma alanında faaliyet gösteren ve gösterecek şirketlere yönelik stratejide değişiklik işareti verdi. İsmail Demir, “Türkiye'de iddialı seviyede olabilecek çeşitli devlet ve/veya özel sektör kuruluşları ile TAİ'nin ortak olduğu bir uydu, uçak ve alt sistem şirketleri kurulması gibi stratejiler de önümüzdeki günlerde gündeme gelebilir” diye konuştu.



SSM ORTAKLI FİRMALAR GELİYOR


Bu doğrultuda, Anadolu'da istenen niteliklere sahip şirketlerin ana yüklenici olabilmesinin önünün açılacağını, SSM'nin şirket kurma, ortak olma yönünde bir isteği de bulunduğunu belirten Demir, yurdun muhtelif bölgelerinde büyük projelere teklif verecek çapta firmaları sektöre çekmeyi istediklerini, envantere yeni tedarikçiler koyup harekete geçirmeyi düşündüklerini kaydetti. “Ne belli şirketlerin öne çıkıp çok büyük marjinal kar ettiği, küçük hiçbir şirketin yaşamadığı bir ortam ne de tamamen dağılmış, en ufak rüzgarda sallanıp yere düşecek derecede zayıf şirketlerin olduğu bir sektörden bahsetmememiz gerekiyor” diyen Demir, teknolojik derinliği ve teknolojik bağımsızlığı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.





OFİS AĞLARI DA GENİŞLEYECEK


Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak girişimcileri bulmak ve desteklemek için savunma sanayii teknolojileri konusunda bir şirket yapılanmasına gittiklerini belirten Demir, “Bu şirketin amacı, aslında yeni filizlenen veya teknoloji konularında derinliğe gitmesi muhtemel olan veya orijinal fikirleri olan şirket yapılanmaları veya girişimcilere destek olmak ve belli oranlarda ortak olarak bir can suyu sermayesi oluşturup projelerle destekleyerek onların ayakta kalmalarını sağlamak” dedi.


Demir ayrıca, yurtiçi ve yurtdışı ofis ağlarını genişleteceklerini de sözlerine ekledi.



Uzun menzillide destek şartı


Uzun menzilli hava savunma ihtiyacı konusunda Rusya'nın tekliflerine ilişkin SSM Müsteşarı Demir, destek olmak isteyen ülke ve firmalara kapılarının açık olduğunu, teknik işbirliği yapılabileceğini anlattı. Teknik olarak işbirliği yapılan kuruluş ile yabancı payını arttıracak değişikliklere gidilebileceğini belirten Demir, sistem tedariğinde konuşacakları şeklin, “ihtiyaçla milli geliştirmenin optimum buluşması” olduğunu vurguladı.



Patlayıcılara karşı yeni yöntemler


SSM Müsteşarı Demir, terörle mücadelede öncelikli konulardan biri olan ve çeşitli çözümler arandığı yönünde bilgiler bulunan el yapımı patlayıcılarda çeşitli ürünleri kullanıma sunduklarını belirtti. Bu konuda birden fazla yöntemle çalıştıklarını anlatan Demir, elektronik karıştırıcılar, uzaktan patlatma gibi çeşitli versiyonlar olduğunu belirtti. Demir, “Sahada kullanılan ürünler var. Bunların birçok olayı engellediğini biliyoruz. Ancak tehdit çok çeşitli ve farklı türde. Yüzde yüz korunma sağlayan sistem veremedik" şeklinde konuştu.



Tümosan 3. danışman şirketle görüşüyor


SSM Müsteşarı Demir, yerli dizel motor geliştirme ve yerli çeşitli tiplerde jet motor geliştirme projeleri konusunda, dizel motor ihalesini yürüten TÜMOSAN'ın danışman firma için üçüncü şirketle görüşmelerin devam ettiğini söyledi. İsmail Demir, süreci izlediklerini, bu aşamada projenin halen devam ettiğini kaydetti.




#​SSM
#İsmail Demir
#Tümosan
7 yıl önce