|

Taşeron işçiye ikramiye müjdesi

Taşeron işçiler banka promosyonuna kavuşurken, devlet kadrosuna geçenlere ikramiye yolu açıldı. Taşeron işçiler, kadroya geçince pek çok imkana da kavuştu. Taşeron işçiye ikramiye ne kadar? Taşeron işçiye ikramiye nasıl ödenecek? İşte taşeron işçilerin alacağı haklar.

Yeni Şafak
11:26 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 11:32 - 29/05/2018 Salı
Diğer
İkramiyenin kamu işçileri gibi 2 taksitte ödenmesi bekleniyor.
İkramiyenin kamu işçileri gibi 2 taksitte ödenmesi bekleniyor.

Kamu kurumlarında ve belediyelerde çalışan taşeron işçiler kadro konusunda muradına ererken, yeni kazanımlar da elde etti. Taşeron işçilerin kadroya alımları son sürat devam ederken kadroya geçişi tamamlanan işçilerin kazanımları merak ediliyor. Taşeron işçi iken hakları belli olan işçiler kadrolu olduktan sonra hangi haklara sahip olacak hangi haklardan mahrum olacaklar bu konuya toplu iş sözleşmesi üzerinden cevap veriliyor.

TAŞERON İŞÇİYE İKRAMİYE NE KADAR?

Ü75 Sayılı KHK ile sürekli işçi kadrolarına geçirilen işçilerin maaş, tazminat, ikramiye, çocuk yardımı, evlenme yardımı, fazla çalışma ücreti, izinler ve diğer mali ve sosyal hakları var. Devlet kadrosuna geçen 450 bin işçiye 1 milyar liranın üzerinde ikramiye verilecek. İkramiye işçiden işçiye değişiyor. Kadroya geçen asgari ücretli çalışan yaklaşık 2 bin 400 lira, 2 bin lira maaş alan da 3 bin liraya yakın ikramiye ödemesi alacak.

TAŞERON İŞÇİYE İKRAMİYE NASIL ÖDENECEK?

İkramiyenin kamu işçileri gibi 2 taksitte ödenmesi bekleniyor. İkramiye heyecanla beklenirken, tüm taşeron işçilere Temmuz'da yüzde 4 zam yapılacak. Hem kamu kurumlarında hem de belediyelerde görev yapan taşeron işçilerin maaşına toplu sözleşme kapsamında Temmuz'da yüzde 4 zam yansıtılacak.

Taşeron işçilere Ramazan ve Kurban bayramlarından 1 hafta önce 75'er lira bayram harçlığı verilirken, ulusal bayram, genel tatil günlerinde çalıştırılanlara çalıştıkları her bir gün için toplam 3 yevmiye verilecek.

#Taşeron işçi
#İkramiye
#Kadro
#Devlet
6 yıl önce