|

THY uçuş eğitim merkezi hizmette

THY’nin Yeni Uçuş Eğitim Merkezi’nin açılış kurdelesini Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, Genel Müdür Bilal Ekşi, Havelsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Taner Düvenci ve THY’nin diğer yöneticileri hep birlikte kesti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:11 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​THY uçuş eğitim merkezi hizmette
​THY uçuş eğitim merkezi hizmette

Türk Hava Yolları (THY), Yeni Uçuş Eğitim Merkezi’ni İstanbul’da faaliyete soktu. Merkezde HAVELSAN tarafından üretilen Boeing 737-800 tipi uçakların ilk yerli ve milli simülatörleri yeralıyor. THY, merkezin açılışı ile bölgenin eğitim merkezi olma yolunda önemli bir çalışmayı hzimete almış oldu.

TÜRKİYE ÇITAYI YÜKSELTTİ

Törende bir konuşma yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Türkiye’de son 14-15 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlattığı bir hamle var: milli ve yerli sanayimizi geliştirme ve bunu özellikle savunma sanayi alanında daha da taçlandırma. Türkiye her alanda çıtayı yükseltirken Sayın Cumhurbaşkanımız hep yerli ve milli duruşun önemine dikkat çekti. Bu anlamda HAVELSAN’ın büyük bir cesaretle bu işleri sahiplenip “Biz bu işin altından kalkarız, biz bu işe talibiz” deyip ortaya ilk yerli ve milli uçuş eğitim simülatörü çıkmış oldu” dedi. HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanvekili Taner Düvenci de ilk defa ürettikleri milli ve sivil Boeing 737-800 simülatörü ile yeni bir başarı hikayesine imza attıklarını söyledi. Düvenci, üretecekleri kabin içi eğlence sistemlerinin de THY uçaklarına konularak dünya semalarında yerini alacağını sözlerine ekledi.

#THY
#HAVELSAN
#Uçuş
7 yıl önce