|

TMSF’ye yeni başkan

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) yeni başkanı Muhiddin Gülal oldu. TMSF Kurul üyeliğine Muhiddin Gülal’ın atanması ve başkan olarak görevlendirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:46 - 8/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
TMSF’ye yeni başkan
TMSF’ye yeni başkan

Kararda, boş bulunan TMSF Kurulu üyeliğine atanan Gülal’ın başkan olarak görevlendirildiği de belirtildi. Söz konusu atama 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 113’üncü maddesine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

BDDK'DAN GEÇTİ

Muhiddin Gülal, 1971’de Giresun’da doğdu. Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminden mezun olan Gülal, iş hayatına 1997’de Sümerbank AŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda müfettiş yardımcısı olarak başladı. Daha sonra sırasıyla Etibank AŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda müfettiş ve Anadolubank AŞ Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Gülal, 2010 yılında TMSF Tahsilat Daire Başkanlığı’nda Grup Başkanı olarak çalışmaya başladı. 2013 yılında ise TMSF Sigorta ve Risk İzleme Daire Başkanlığında daire başkanı olan Gülal, son olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) kurul üyeliği görevini yürütüyordu.

#TMSF
7 yıl önce