|

TÜPRAŞ'ta topRekabet Kurulu'nda

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TÜPRAŞ ihale sonucunu izin için Rekabet Kurulu'na bildirdi. Petrol-İş Sendikası da, ihalede usulsüzlük nedeniyle dava açacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak
01:00 - 16/01/2004 Cuma
Güncelleme: 12:53 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
TÜPRAŞ'ta top Rekabet Kurulu'nda
---------------------- manset ---------------------

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Tüpraş'ın yüzde 65.76 oranındaki kamu hissesinin satışına ilişkin ihale sonucunu, rekabet açısından izin almak üzere dün Rekabet Kurulu'na bildirdi. Türkiye'nin en büyük şirketlerinden olan Tüpraş'ın blok satışı için Salı günü yapılan ihalede en yüksek teklifi 1.302 milyar dolar ile Efremov Kautschuk Gmbh ve Zorlu Grubu'ndan oluşan konsorsiyum vermişti. Fiyatı, analistler beklentilere uygun olarak nitelendirmişti.

Reuters'ın edindiği bilgiye göre, ÖİB ihale sonucunu Rekabet Kurulu'na iletti. Rekabet Kanunu'na göre, Kurul'un görüşünü 15 gün içinde vermesi gerekiyor. Rekabet Kanunu'na göre, özelleştirme işlemleri bir birleşme ya da devralma olarak kabul edildiğinden işlemin yürürlüğe girebilmesi için Rekabet Kurulu'nun izni gerekiyor.

Öte yandan, TÜPRAŞ ihalesine katılan Anadolu Ortak Girişim Grubu, ÖİB'ye dün en yüksek teklifi veren Efremov Kautschuk Gmbh ve Zorlu Grubu konsorsiyumundan daha yüksek revize teklif vermeyi önerdi. Ancak, ihalenin teknik olarak sonuçlandırılmasından dolayı bu önerinin dikkate alınmasının mümkün olmadığı belirtiliyor.

Petrol-İş karşı dava açacak
Bu arada, TÜPRAŞ işyerlerinde örgütlü Petrol-İş Sendikası, rafineri devinin özelleştirilmesinde uygulanan 4046 sayılı yasanın "blok satışta pazarlık" koşuluna uyulmadığını ve Zorlu Grubu'nun da ihaleye en yüksek teklifi veren gruba "usulsüz" şekilde katıldığını savunarak karşı dava açacaklarını açıkladı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce