|

Türk kültürüne küresel tanıtım

Çin’in Pekin şehrinde düzenlenecek 21’inci Bahçecilik/Botanik EXPO fuarıyla Türkiye, Türk kültürünü dünyaya tanıtma fırsatı bulacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fuar kapsamında 1 Temmuz’da gerçekleşecek Türkiye Günü’ne özel olarak hazırlandıklarını dile getirdi.

Burak Karaca
04:00 - 13/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:07 - 13/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye’nin köklü geçmişi tanıtılacak.
Türkiye’nin köklü geçmişi tanıtılacak.

Bu yıl “Yeşil Yaşa Daha İyi Yaşa” temasıyla Çin’in Pekin şehrinde düzenlenecek “21’inci Bahçecilik/Botanik EXPO” fuarı, 29 Nisan-7 Ekim arasında 110 ülkeden uluslararası kurum ve kuruluşları misafir edecek. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, “EXPO 2019 Pekin” ile ilgili Türkiye’nin hedeflerini açıkladı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Pekcan, “Türkiye’nin köklü geçmişini, kültürünü uluslararası platformlarda tanıtmak için bütün platformlarda yer almaya gayret ediyoruz. Bu tanıtımı çok önemsiyoruz. Küresel ekonomide belirleyici olmanın rolünün, tanıtım ve algı yönetiminden geçiyor” dedi. Bir ülkenin ne kadar güçlü olduğunun yanında gücünün nasıl algılandığının da önem arz ettiğini dile getiren Pekcan, EXPO’da iz bırakmak ve dünyaya mesaj vermek arzusunda olduklarını paylaştı.

MİLLİ GÜNE ÖZEL HAZIRLIK

Organizasyonda Türkiye’nin tanıtımı ile turizme büyük katkı sağlayacaklarını aktaran Pekcan, şunları söyledi: “Çinli dostlarımıza ve diğer ülkelerden dostlarımıza da Türkiye’nin bütün güzelliklerini tanıtma fırsatı bulacağız. Ayrıca, 1 Temmuz (Çin’de) milli günümüz. EXPO 2019 kapsamında her ülkeye 1 gün veriliyor ve o ülke kendisini her alanda tanıtma ve etkinliklerini yapma fırsatı buluyor, bütün gözler o ülkeye çevriliyor. Bizim de güzel hazırlıklarımız var. Folklor, semazen gösterilerimiz var, Türk sanatı ile ilgili gösterilerimiz var. İnşallah ülkemizi hep beraber en iyi şekilde temsil edip, Türk ürününü, Türk kalitesini, Türk medeniyetini, Türk kültürünü dünyaya tanıtacağız.”



20. kez katılacağız


Türkiye’nin ilk defa 1851 yılında Londra’da düzenlenen EXPO’ya katılım gösterdiğini belirten Bakan Pekcan, Çin’de düzenlenecek olan Pekin EXPO 2019’un Türkiye’nin katılacağı 20’nci EXPO fuarı olacağının bilgisini verdi. Türkiye’nin gösterdiği çabalara, destek beklediklerini dile getiren Pekcan, EXPO 2019’u 16 milyon katılımcının ziyaret edeceğini de söyledi.


  • ANTALYA’DAKİ EXPO ETKİLEDİ
  • Antalya’da 2016’da düzenlenen EXPO’ya Çin’in çok geniş bir katılım sağladığını vurgulayan Ruhsar Pekcan, kendilerinin de Pekin 2019’a katılıma önem verdiklerini söyledi. Pekcan ayrıca, “Çin bize bahçesini hediye ederken, 2019 kapsamında yaptığımız çalışmalar da organizasyon tarafından Çin’de çok büyük takdir toplamış ve bizden kalıcı hale getirilmesini talep etmişlerdir. Biz de kendi pavyonumuzu Çin’e hediye etmekten onur duyacağız” dedi.


#Yeşil Yaşa Daha İyi Yaşa
#EXPO
#Çin
#Pekin
5 yıl önce