|

Türkiye yatırımda imtiyazlı ülke

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi’nde konuşan yabancılar Türkiye’de yatırımın avantajlarına dikkat çekti. Avrupa İşadamları Kulübü Başkanı Roch, “Birçok kurum, özel yatırımcı ve AB’nin programları bize şunu gösterdi ki Türkiye’ye yatırım yapmak herkesin çıkarınadır” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/05/2015 Pazar
Güncelleme: 21:53 - 30/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi'nde konuşan yabancılar Türkiye'de yatarımın avantajlarına dikkat çekti. Zirvenin açılışında konuşan Avrupa İşadamları Kulübü (EBCA) Başkanı Zbigniew Roch, Türkiye'nin coğrafi konumunun önemine işaret ederek, “Birçok kurum, özel yatırımcı ve AB'nin programları bize şunu gösterdi ki Türkiye'ye yatırım yapmak herkesin çıkarınadır” dedi. Roch, NATO üyesi Türkiye'nin, Avrupa şirketleri ve AB için önemli bir ülke olduğuna dikkati çekti.



İSTİKRARLI BİR ÜLKE


Roch, “Türkiye, Avrupa'nın enerji koridoru üzerinde yer alıyor. Bir diğer önemi de başka ülkelere geçiş koridoru oluşturmasıdır. Bu önemli coğrafi konumu nedeniyle, bu ülkenin önemi ve Avrupa'yla ilişkileri bizim için önemli. Türkiye istikrarlı bir ülke. Burada siyasi olduğu gibi ekonomik ilişkiler de kurulabilir” diye konuştu.



TÜRKİYE İMTİYAZLI


Avrupa Birliği Enerji Uzmanı Bohdan Zakiewicz de “Türkiye en imtiyazlı ülkelerden biri. Bunun sebebi de çok büyük enerji kaynaklarına sahip olması. Bunun için Türkiye'yi, dünyanın en zengin ülkelerinden biri olarak görmemiz gerek. Tek bir sorun var; o da bu enerjinin nasıl çıkarılacağı ve kullanılacağı” dedi.  EKONOMİ SERVİSİ


#Bohdan Zakiewicz
#Avrupa Birliği
#Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi
9 yıl önce