|

TÜRSAB: Rusya ile krizi iki lider çözecek

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, iki ülke arasındaki krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Vilademir Putin'in çözeceğine inandığını söyledi.

Yeni Şafak
14:22 - 28/11/2015 السبت
Güncelleme: 16:57 - 28/11/2015 السبت
IHA

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye ve Rusya arasındaki yaşanan uçak krizinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Vilademir Putin arasında çözüleceğini inandığını söyledi.


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Side-Manavgat BYK Hizmet binasının açılışına katıldı. Açılışta Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin Türk turizmine etkilerini değerlendiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye ile Rusya'nın iki dost ülke olduğunu hatırlattı. Ulusoy, “Bu tür sorunların kısa sürede çözümleneceğini ve diplomasi çerçevesinde ne gerekiyorsa yapacaklarına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayın Putin ile konuşarak sorunu çözümleyeceklerini umut ediyorum. Türkiye ile Rusya arasında kültürel, insani bağlar var. Öyle ki kız almış aileler kurmuşuz. Bu aileler birbirlerine gidip gelecektir. Böylesine bağların bulunduğu iki ülkeyiz. Bütün olayların sıcağı sıcağına konuşularak düzeleceğine inanıyorum" dedi.


SÜKUNET TAVSİYE EDİYORUM

Türkiye'nin uçak düşürme olayında angajman kurallarını uyguladığını kurallar çerçevesinde hareket ettiğini belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, “Herkese sükunet tavsiye ediyorum. Dünyada ne kavgalar ne barışlar görüldü. Rusya ile Türkiye arasında yaşananların adı bile olmaz. Turizm sezonuna kadar her şeyin düzeleceğine ve Rus turistlerin gözdesinin yine Türkiye olacağına inanıyorum. Rusya'nın bu konuda acele kararlar almaması gerekir. Sayın Putin'in Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde fayda var."


ORTAMI GEREN TÜRKİYE DEĞİL

Ocak ayında başlayacak olan futbol turizmi ve Rus takımlarının durumu hakkındaki soruları cevaplandıran Ulusoy, “Bu takımlar gelecekse gelecek, gelmeyecekse gelmeyecektir. Bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Ortamı geren bizler yani Türkiye değildir. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi keşke uçağın Rus uçağı olduğu önceden anlaşılmış olsaydı. Uçağın milliyeti bildirilmemiş. Uluslararası kurallara uymamış. Bu uçak IŞİD tarafından kaçırılmış ve Türk sınırını geçmiş olabilirdi. Bize husumeti olabilirdi. Bunun önüne geçilmesi amacıyla böyle bir olay gerçekleştirilmiştir. Bundan sonrası için sükûneti muhafaza etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok" diye konuştu.

#TÜRSAB
#TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy
#Rusya kriz
#Vilademir Putin
#Rusya
٪d سنوات قبل