|

Vatandaşı ilgilendiren 4 haber

Elektriğe 3 ay zam yok. Vergi borcu yapılandırılması için ise son gün. Mobil telefondan, konuta kadar pek çok düzenleme geliyor.

Yeni Şafak ve
07:59 - 30/06/2017 Friday
Güncelleme: 08:02 - 30/06/2017 Friday
Yeni Şafak
Tüketicilere iyi haberler var.
Tüketicilere iyi haberler var.

Bugün vergi borcu yapılandırılması için son gün. Ayrıca konuttan mobil telefona kadar uzanan önemli düzenlemeler yürürlüğe giriyor. İnternetteki katma değerli servislere zorla abonelik kalkıyor, günübirlik konut ve araçların kirasının bankadan ödenmesi zorunlu oluyor. Bunun yanında elektriğe 3 ay zam gelmeyecek.

Vergi yapılandırması başvurusunda son gün

Vergi borcu yapılandırması için bugün son gün. 27 Mayıs'ta yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun için başvurular bugün sona erecek. Sürenin uzatılmayacağı açıklandı. Başvurular, bağlı olunan vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılabilecek. Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksiyler 2 ayda bir ödemel olacak. Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü bitimine kadar yapılması gerekiyor.

Günübirlik konut ve aracın kirası bankadan ödenecek

Konut ve araç kiralamalarında yarın yeni dönem başlıyor. Konutlarını günübirlik kiraya verenler ve motorlu araç kiralayan firmalar, kira bedeli ne olursa olsun 1 Temmuz'dan itibaren tahsilatlarını banka ve benzeri aracı kurumlar vasıtasıyla kredi kartı, banka kartı, havale, EFT gibi yollarla tahsil edecek. Buna uymayana duruma göre 350- bin 400 liradan az olmamak kaydıyla işlem bedelinin yüzde 5'i kadar özel usulsüzlük cezası kesilecek.

Elektriğe 3 ay zam yok

EPDK kurumu, Temmuz- Ağustos-Eylül döneminde elektrik fiyatlarında artış olmayacağını açıkladı. Elektriğe en son 1 Ocak 2016'da yüzde 6,8 zam gelmişti.

İnternette zorunlu abonelik kalkıyor

Tüketiciye internette talep ve onayı olmaksızın istek dışı abone yapıldığı, ücretin abonesi olunan işletmecinin faturasına yansıtıldığı katma değerli servislere bugünden itibaren onay zorunluluğu geliyo. BTK'ca hazırlanan düzenlemeye göre web, wap, SMS ya da sesli yanıt sistemleri gibi kanallarla yapılan işlemlerde ücret ve hizmetin kapsamına ilişkin aboneden onay alınacak.

#EPDK
#Tüketici
#Banka
#Araba
#Elektrik
#İnternet
#Katma değerli abonelik
#BTK
7 years ago