|

Vizyonumuzu geniş tutalım

‘Geleceğin Türkiyesi’ projesi kapsamında İlke İlim Kültür Eğitim Derneği, ‘Geleceğin Türkiyesinde Ekonomi’ raporunu açıklandı. Prof. Dr. Murat Taşdemir tarafından açıklanan raporda; ekonomide geniş vizyonla hareketin yanı sıra İslami finansın artırılması gerekliliğine dikkat çekildi.

Burak Karaca
04:00 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:10 - 17/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Nihat Erdoğmuş ve Murat Taşdemir
Nihat Erdoğmuş ve Murat Taşdemir

İlke İlim Kültür Eğitim Derneği tarafından hayata geçirilen "Geleceğin Türkiyesi" projesi kapsamında eğitim, yükseköğretim, dış politika, iktisat, kültür, yönetim, sivil toplum ve sosyal politika alanlarındaki rapor serisinin üçüncü çalışması ‘Geleceğin Türkiyesinde Ekonomi’ raporu kamuoyuna sunuldu. Açıklanan raporda ekonomide gelecek teması işlenirken karar mercilerinin vizyonu geniş tutması gerekliliğine vurgu yapıldı.

Tanıtım etkinliğine Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, STK temsilcileri ve birçok dinleyici katıldı. İlke Derneği Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş hazırlanan ilk iki rapora gösterilen teveccühün geleceğin Türkiyesini inşa etme noktasında kendilerini hem ümitlendirdiğini hem de çalışmalara hız kesmeden devam etmeleri noktasında heveslendirdiğini aktardı.

UZUN DÖNEMLİ HEDEFLER ÖNEMLİ

Geleceğin Türkiyesinde Ekonomi raporunun proje yürütücüsü ve yazarı İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Taşdemir ise, arzulanan bir ekonomi için kısa sürede uzun dönemli bir bakışa ve uzun dönem hedeflere odaklanmaya ihtiyaç olduğunu belirtti. Taşdemir, çalışmanın farkının sosyal adalet, ekonomik büyüme ve sürdürülebilirliği birbirlerinin alternatifleri olarak değil, birbirlerini tamamlayan olgular olarak görmesi olduğunu da aktardı.

İSLAMİ FİNANSIN PAYI ARTMALI

Sunumunda İslami finanstan da söz eden Murat Taşdemir, İslami finansın reel ekonomiyle güçlü bir bağı olduğunu belirtti ve ekonomi içerisindeki payının arttırılması gerektiğini söyledi. Taşdemir ayrıca, Türkiye ekonomisinde tarım, enerji, savunma ve bilişim olmak üzere 4 stratejik sektör belirlediklerini de aktardı.

#Geleceğin Türkiyesi
#İlke İlim Kültür Eğitim Derneği
#Murat Taşdemir
5 yıl önce