|

Yatırımla başladık

Manisa’da 100 milyon liralık yatırımla inşa edilen PepsiCo üretim tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Bin çiftçiden ürün alan tesiste üretilen Doritos ürünlerinin yaklaşık yüzde 25’i ihraç ediliyor.

Orhan Orhun Ünal
04:00 - 6/01/2019 Pazar
Güncelleme: 01:09 - 6/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa’da, Tirsan Kardan fabrikasının açılış kurdelesini kesti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa’da, Tirsan Kardan fabrikasının açılış kurdelesini kesti.

Türk ekonomisi yeni yıla küresel şirketlerin doğrudan yatırım müjdesi ile girdi. Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, Türkiye’deki altıncı fabrikasını dün Manisa’da açtı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli katıldı.

SIFIR ATIKLA ÇALIŞACAK

  • Tören, PepsiCo Avrupa ve Sahra-altı Afrika Başkanı Silviu Popovici ile PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel’in ev sahipliğinde gerçekleşti. 100 milyon liranın üzerinde yatırımla hayata geçen tesis, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 47 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 100 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. Tesisin bir diğer önemli özelliği ise sıfır atıkla çalışacak olmasıdır. Burada üretilen Doritos ürünlerinin yaklaşık yüzde 25’i Romanya, Bulgaristan, Moldova, Litvanya, Estonya, Polonya, Makedonya, Kosova, Arnavutluk ve Sırbistan’a ihraç ediliyor. İnşaatında 500 kişinin çalıştığı fabrika faaliyete geçmesiyle birlikte 300 kişiye iş olanağı yaratıyor.

TÜRK EKONOMİSİNE GÜVEN

PepsiCo Avrupa ve Sahra-altı Afrika Başkanı Silviu Popovici tesis yatırımı ile ilgili şöyle konuştu: “Manisa’da kurduğumuz yeni yiyecek fabrikamız, Türkiye’ye yatırımlarımızın önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor ve Türkiye halkına, ekonomisine ve geleceğine olan inancımızı simgeliyor.”

#PepsiCo
#Açılış
#Yatırım
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce