|

Yeni nesil X-ray

Dünya Sağlık Örgütü’nün talepleri doğrultusunda Technoarge firması, X-ray cihazlarına yeni bir boyut kazandırdı. Geliştirilen cihaz sayesinde havalimanlarındaki tüm valizler dezenfekte edilerek virüslerin yayılımı engellenecek. Technoarge Genel Müdürü Muzaffer Gökçimen, “Diğer cihazlara göre çevreye yüzde 50 daha az radyasyon yayıyor” dedi.

Fatih Özer
04:00 - 22/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:55 - 22/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Technoarge Genel Müdürü Muzaffer Gökçimen firmasının ürettiği yeni nesil X-ray'i tanıttı.
Technoarge Genel Müdürü Muzaffer Gökçimen firmasının ürettiği yeni nesil X-ray'i tanıttı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün teklifi üzerine harekete geçen Technoarge şirketi, X-ray cihazlarına dezenfeksiyon teknolojisini yerleştirdi. 6 aylık AR-GE ve 2 aylık saha çalışmasının ardından ‘Valiz Dezenfeksiyon’ ve ‘El Bagaj Dezenfeksiyon’ cihazları geliştirdi. Sistem sayesinde özellikle Afrika, Asya ve Güney Amerika’dan seyahat eden yolcuların valizlerinde gelen biyolojik virüslerin tamamı geliştirilen sistem sayesinde ülke içerisine girmeden dezenfekte edilebilecek. Kısa sürede havalimanlarında görülecek olan cihazların detaylarını Technoarge firması Genel Müdürü Muzaffer Gökçimen anlattı.

RADYASYON YARIYA İNDİ

  • Piyasada el dezenfeksiyon ürünlerine ilişkin çalışma yaptıklarını belirten Gökçimen, “Ürünü kısa süre içerisinde hazırladık. Cihazların temel amacı bavullarla beraber ülke içerisine giren virüslerin yayılımını engellemektir. Kenevir bitkisinden faydalanılarak yapılan ürün ise diğer X-ray cihazlarına göre yüzde 50 daha az radyasyon yaymasıdır” dedi.

VİRÜSLER TEMİZLENECEK

Uçağa giren ve çıkan tüm bavulların X-ray cihazından geçerken aynı zamanda virüslerden temizleneceğini kaydeden Gökçimen, “Banda konan valizin tüm çevresi sadece 10 saniye içerisinde temizlenecek, vatandaşa 0 virüs ile teslim edilecek. Her temizlenen ürüne yeşil bir yapışkan yapıştırılacak. Vatandaşlar bu yapışkan sayesinde valizinin temizlendiğini gönül rahatlığıyla anlayabilecek” diye konuştu.

CİHAZA TALEP YAĞIYOR

  • Cihazın kısa süre içerisinde havalimanlarında olacağını söyleyen Gökçimen, “Vatandaşlar valizini önce havalimanına girişte daha sonra uçağa yüklendiği sırada 0 virüs ile tertemiz bir şekilde teslim alacak. Hijyen alanında çığır açacak olan cihazın Türkiye’de bulunan havalimanlarında kullanılması için gerekli yerlerle irtibat halindeyiz. Vatandaşlarımız kısa süre içerisinde havalimanlarında bu cihazı görebilecek. Sadece Türkiye değil, Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinden gelen iş adamları cihazımızı beğendi ve kendi ülkelerinde kullanmak için talepte bulundu” şeklinde konuştu.

#​Dünya Sağlık Örgütü
#X-ray
#Technoarge
#valiz
5 yıl önce