|

Zengin turistleri golfle çekeceğiz

Türkiye Golf Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı '4 Yılda 100 Golf Sahası' projesi ile, turizm gelirlerinin yılda bir milyar dolar arttırılması hedefleniyor.

Yeni Şafak
00:00 - 1/06/2004 Salı
Güncelleme: 15:47 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • Yılmaz YILDIZ / İSTANBUL


    Türkiye Golf Federasyonu (TGF) ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile turizm gelirini arttırmak ve turizm sezonunu tüm aylara yayabilmek amacıyla oluşturulan '4 Yılda 100 Golf Sahası' projesi, Türkiye'de ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Golf Konferansı'nda kamuoyuna tanıtıldı.

    Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen konfransta konuşan TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye'nin golf turizmi alanında hak ettiği payı alamadığını söyledi. Dünya genelinde 65 milyar doları bulan golf pastasından İspanya'nın 5,5 milyar dolar pay aldığını bildiren Ağaoğlu, "İspanya, Portekiz gibi ülkelerde golf turizminin toplam turizm geliri içerisindeki payı yüzde 12'ler civarında. Türkiye'de, 100 golf sahasının maliyeti 400-450 milyon dolardır, ancak yıllık getirisi 1-1,5 milyar dolar dolardır. Yan faktörlerle birlikte ekonomiye katkısı yaklaşık 2,5 milyar dolardır" dedi.

    Başbakan Erdoğan cesaretlendirdi

    Başbakan Erdoğan'ın 2-3 ay önce "Golf turizmine çok önem veriyoruz" diyerek 2004 yılında 10 golf sahası tahsis edeceklerini açıklamasının kendilerini cesaretlendirdiğini vurgulayan Ağaoğlu, "Önümüzdeki ay 10 tahsisten 9 tanesinin ihalesi sonuçlanacak. İhaleye 300 yatırımcı şirket katıldı, 150 şirket yeterli bulundu. 2004 senesinde bir anda 10 golf sahası gündeme gelebiliyorsa biz bu 100 golf sahası projesini başarabiliriz" şeklinde konuştu.

    Ağaoğlu, devletin saha tahsisi yapması durumunda yatırımların hemen başlacağını dile getirdi.

    Golf turistlerinin diğer turistlerden 3 kat daha fazla harcama yaptığına, Türkiye gibi ülkelerde ise bu oranın 10 kata çıktığına dikkat çeken Ağaoğlu, İspanya'nın golf sahalarının çevresine yapılan villaların golfçülere satışından 200 milyar dolarlık bir gelir elde etmesini de örnek olarak gösterdi.

    'Spor olsun diye kanun çıkarmıyoruz'

    Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Türkiye'de spor kültürünü yaygınlaştırmaya çalıştıklarını, Irak savaşı, Kıbrıs ve AB gibi olağanüstü gündemler arasında Meclis'ten 4 spor kanunu çıkardıklarını söyledi. "Bu kanunları spor olsun diye çıkarmıyoruz" diyerek espri yapan Atalay, bürokratik sorunların hâlâ giderilemediğini vurgulayarak, çıkarılan yasaların önemine işaret etti. Türkiye'nin yerinden yönetilen bir ülke olması için çalıştıklarını belirten Atalay, "Bizim üzerimize düşen, yatırımları kolaylaştırmaktır. Bunun için gerekli adımları atmaya başladık. Türkiye golf için cazip bir ülke ancak golf bilinci henüz yerleşmemiş. Golfün getirisi iyi anlaşıldığında çok daha hızlı adımlar atılacaktır" dedi.

    Tüm gün süren konferansa, Avrupa Golf Birliği (EGA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelecek Dönem Başkanı Andrew Morgan, Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) Yönetim Kurulu Başkanı Peter Walton, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, IMG Başkan Yardımcısı Michael Pask ve TYD üyesi, Antalya Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akkanat konuşmacı olarak katıldı.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce