|

ERZİN İSOS TERMAL

Termal Kaynaklar, Termal Turizm ve Ekonomiye Katkıları

Yeni Şafak ve
13:17 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:21 - 17/07/2017 Pazartesi
Diğer
TERMAL
TERMAL

Ülkemiz jeotermal kaynak potansiyeli açısından 36.500 MWt ile Dünya’da 7. Avrupa’da 5. sırada olmasına rağmen bu yerli enerji kaynağımız yeteri kadar değerlendirilememektedir.

2005 yılında yürürlüğe giren 5346 sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Üretimi amaçlı kullanımına ilişkin Kanun ve yine Hükümetimiz tarafından hazırlanarak TBMM’ye sunulan ve 2007 yılında kanunlaşan 5686 Sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu ile ülkemizin yerli enerji kaynaklarının kullanımı hızlanmıştır.

100 C0’nin üzerindeki jeotermal kaynaklarda, başta elektrik enerjisi üretimi, sera ve şehir ısıtmasında yatırım düşünülmelidir. Isıtma sonrası da termal tedavi amaçlı kaplıca yatırımları yapılarak jeotermal enerji entegre kullanılmaktadır.

Erzin yöremizdeki gibi düşük ısıdaki termal kaynaklarımız, termal tedavi ve tatil amaçlı sağlık tesisi yatırımları yapılarak değerlendirilmektedir.

Termal Sağlık Yatırımları toplum sağlığı açısından, önleyici tıp hizmeti veren, en başta kendi toplumumuzun sağlıklı yaşaması ve sağlıklı yaşlanması için kurulan çok önemli alternatif turizm yatırımlarıdır.

Ülkemize yurtdışından deniz kum güneş amaçlı kıyı turizmi için gelen turistlerin bıraktığı döviz miktarına bakıldığında, kişi başına 900 USD ‘yi aşmamaktadır. Oysa termal sağlık turizminde bu rakam kıyı turizmine göre 5 kat daha fazladır. Çünkü termal turizm müşterisi genelde, ekonomik problemlerini çözmüş, sağlığı için para ayıran ve harcayan bir kitledir.

Dünyada yükselen değer haline gelen termal sağlık turizmine büyük ilgi oluşmuştur. Dünyadaki termal sağlık turizmi pastasından Almanya 17 milyar USD, Çek Cumhuriyeti 1 milyar USD pay alırken Türkiye yurtdışı termal turizm geliri olarak sadece 20 milyon USD almaktadır. Jeotermal enerji kaynaklarımızın tamamını kullanma imkanını bulmamız durumunda ülkemiz ekonomisine katkısı 20 milyar dolar civarında olacaktır.

Türkiye’nin yurtdışı termal turizm gelirinin düşük olmasının temel nedeni termal tesislerdeki konsept eksikliğidir. Dünyadaki yazılı standartlara göre termal sağlık turizmi tesisinde asıl unsur ve bölümler sağlık amaçlı termal tedavi ve kür merkezi olmalı, tamamlayıcı bölümler ise konaklama ve yatak bölümlerinden oluşmalıdır. Aksine Türkiye’de bütün termal tesisler, şehir otelleri gibi planlanmış, yani asıl unsur konaklama yatak olarak tasarlanmış, destekleyici unsurlar ise kür merkezi olarak planlanmıştır. Doğru konseptin oluşturulması, dünyadaki termal sağlık turizm müşterisinin de yoğun bir şekilde ülkemize gelmesini hızlandıracak, ülke ekonomisi ve istihdam açısından ciddi katkılar sağlayacaktır.


HATTUŞA VACATION TERMAL CLUB ERZİN

Bu eksikliği gidermek amacıyla; aynı zamanda Jeotermal Enerji Kaynakları Araştırma ve Değerlendirme Vakfı Başkanı, Devre Mülk ile Devre Tatil Yatırımcıları Derneği Başkanı ve Ankara Termal Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı olan Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Ali Doğan önderliğinde, termal banyo kürü ve termal içmeceleriyle dünyaca ünlü Erzin içmeceler mevkiinde 18 Nisan 2015’ten beri hizmet vermekteyiz.

Akdeniz bölgesinin en önemli termal tesisi ve bu alandaki en önemli yatırımı olan projemizi 2015’ten bu yana 1.300 yatak kapasitesine ulaştırarak kapasitesini üç katına çıkarttık. Bununla birlikte üstün hizmet anlayışı ile tesisimizin kalitesini arttırarak misafir portföyümüzü genişlettik. Tesisimiz, ilk günden beri bölge insanına istihdam konusunda ve ekonomik anlamda büyük katkılarda bulunmuştur ve bulunmaya devam edecektir. Yatırım yerinin seçimi açısından ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi, bölge insanının ilgisi ve teveccühünden anlamış bulunmaktayız.


Katılımcılarımızın,

Milletvekillerimiz,

Yargıtay Başkan vekili ve üyeleri,

HSK üyeleri,

Kaymakamlarımız,

Belediye Başkanlarımız,

Üyelerimiz,

18 Nisan 2015’ten beri üyelerimiz Termal Kür Merkezi ve SPA , A’la Carte Restaurant, açık havuz, çocuk havuzu, bir bayan, bir erkek ve bir de karma olmak üzere üç adet kapalı termal havuz, çamur odası, tuz odası, sülük tedavi odası, sauna, buhar odası, masaj odaları, kese odaları, bir bayan ve bir erkek olmak üzere iki adet geleneksel türk hamamı ve fitness merkezinden faydalanmaktadırlar.


Tesisimizi gençlerin ve çocukların hoşnut olacağı, eğleneceği, tatil yaparken vaktin nasıl geçtiğini anlamayacağı tarzda aktivitelerle donattık. Buradaki hedef, bir ailede bulunan her yaştaki ferdin tatil yaparken birlikte kaliteli zaman paylaşımına katkı koyup tatilde ki birliktelik süresinin uzamasını sağlamaktı.

Projemizin konseptini belirlerken de her şey dahil sistemi tercih etmedik. Bunda amaç; bölge ekonomisine, esnafına ve halkına direk veya dolaylı yoldan katkı sağlamaktı.

Erzin İsos Termal A.Ş. aynı zamanda uluslararası değişim sistemi olan RCI üyesidir. Erzin İsos Termal Tesisleri’nde devremülk sahibi olan herkes dünyadaki 100’ü aşkın ülkede 4000 tesisle değişim olanağı sağlayan RCI sisteminden ve Hattuşa ve Hitit Ayaş değişim programından faydalanma olanağına sahiptir.


• Termal SPA ve Kaplıca Kür Merkezi

• Günübirlik kullanım

• Mevcut İstihdam Sayısı: 700 kişi ( % 80'i bölge gençlerinden olmak üzere )

• Hedeflenen İstihdam Sayısı: 1.500 kişi.

• Yatırım hedefi Yaklaşık 100 Milyon $

Termal Tedavi ve Sağlık :

Tedavi edici özellikleri sayesinde farklı rahatsızlıkları iyileştirmede yardımcı bir yöntem olarak kullanılabilen termal sular aynı zamanda yorgunluk ve stresin de başlıca tedavi yöntemlerinden biridir.

Termal sular:

• Nörolojik Hareket bozuklukları

• Romatizmal hatalıklar

• Kalp ve damar rahatsızlıkları

• Kaza sonrası rehabilitasyon ve iyileşme tedavileri

• Ameliyat sonrası rehabilitasyon ve iyileşme tedavileri

• Kemik erimesi ve kemik eğilmesi

• Kas ve Eklem ağrıları

• Felç

• Sinir rahatsızlıkları

• Obezite

• Kadın hastalıkları

• Cilt rahatsızlıkları

• Solunum yolu rahatsızlıkları

• Sindirim bozuklukları gibi rahatsızlıkların tedavisinde faydalıdır.

• Sağlıklı insanlar için moral ve motivasyon tedavileri

• Fiziksel beden kapasitesini, akciğer ve kalp kapasitesini arttırıcı tedaviler

• Her türlü su içi fizik tedavi uygulamalarının yapılabildiği en değerli doğal kaynağımızdır.

Erzin İsos Termal tesisimiz bu anlayış ve bilinçle hizmete açılmış, her geçen gün kalitesini arttırarak hizmetlerine devam etmektedir. Üyelerimize, sağlıklı bir tatili nesiller boyu hizmete sunmak nihai hedeflerimizdendir.

Bize bugüne kadar destek olan tüm üye ortaklarımıza teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

#OTEL
#TERMAL
#SAĞLIK
7 yıl önce