|

Eskişehir imsakiye 2016 - Diyanet Eskişehir sahur ve iftar saati

Eskişehir iftar ve sahur vaktini öğrenmek için hemen tıkla. Diyanet işleri imsakiye listesini haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. 11 Ayın Sultanı Ramazan için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaş oruç ibadetini yapacak ve teravih namazları ile bu özel ayı geçirecek. İftar ve sahur saatlerini merak eden Eskişehirli vatandaşlar haberimizden faydalanabilirler. İşte Diyanet 2016 Eskişehir İftar ve sahur vakitleri.

Yeni Şafak
22:51 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 20:01 - 31/05/2016 Salı
Diğer

Eskişehir İftar ve sahur vakti bilgilerini buradan görebilirsiniz. Diyanet Eskişehir imsakiyesi yayımlandı. Milyonlarca Müslüman vatandaşın heyecanla beklediği Ramazan ayı geldi çattı. Oruçların tutulacağı, teravih namazlarının kılınacağı, duaların edileceği ve zekatların verileceği bu mübarek ayda Eskişehirli vatandaşlar iftar ve sahur saatlerini merak ediyor. Sizler için derlediğimiz bu haberden Diyanet İşleri'nin 2016 Eskişehir Ramazan imsakiyesini görebilir ve detaylı bilgileri inceleyebilirsiniz. İşte Eskişehir imsakiyesi.



görmek için tıkla



Üç Aylar'ın Başlangıcı


Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat'le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram"a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.



Bu mübarek ayların manevi değerine Hz. Peygamber işaret etmiş ve şöyle buyurmuşlardır:



“Recep Allah"ın ayı, şaban benim ayım, ramazan da ümmetimin ayıdır."

(Aclûnî, Keşfu'l-Hafâ, I, 423, Hadis No: 1358)



“Ey Allah'ım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur."

(Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 259)



“Allah'ım! Bizleri Regâible Sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle!"





Ramazan Ayının önemi


Ramazan ayı bereket ve rahmet, hataların silindiği ve duaların kabul olduğu aydır. Ramazan ayı mü'min kulun din ve dünya işlerinin düzeltilmesine yardımcıdır. Ramazan ayı duaların çokça kabul edildiği bir aydır. Ayların en faziletlisi olan Ramazan Ayında İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç tutulur. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmeye başlanmıştır ve Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" bu ay içindedir. Oruç kalbimizi kötü duygu ve düşüncelerden temizler, başkalarına fenalık yapmaktan korur. Oruç tutmak insanlara sabırlı olmayı öğretir.



Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur:

“Ramazan ayı size bir bereket ayı olarak gelmiştir. Oruç, toplumun ahlaki hayatını değiştirir, iyiye ve güzele götürür. “Ramazan ayı girdiği zaman, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kilitlenir. Şeytanlar zincire vurulur."



İftara Yakın Edilecek Dua


اَللَّهُمَّ يَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ اغْفِرْ لِى



"Allâhümme yâ vâsial-mağfiratiğfirlî"



İftar Esnâsında Edilecek Dua


Ramazanda sadaka-i fıtır veremeyen müslümanlar, Arefe günü 2 rek'at namaz kılarak, Allâh'a ilticâ ederler. Zamm-ı sûre olarak ne istenirse o okunur.


#Eskişehir
#İmsakiye
#Ramazan
#Diyanet
#İftar vakti
#Sahur vakti
8 yıl önce