Güneç tutulmasını siyah renkli camlarla izleyen Suriyeli mülteciler hayranlık ve endişeyle izlediler.
16:59, 20/03/2015, CumaG: Güncelleme: 17:05, 20/03/2015, Cuma
Meraklı gözlerle izlediler
Güneş tutulmasını Türkiye’nin değişik illerinden Türk vatandaşları izlerken çadır kentte barınan Suriyeli mültecilerde güneş tutulmasını merak edip izlediler.
Güneş tutulmasını Türkiye’nin değişik illerinden Türk vatandaşları izlerken çadır kentte barınan Suriyeli mültecilerde güneş tutulmasını merak edip izlediler.
Havanın bulutlu olması güneş tutulmasını izlemek isteyenlere net görüntü vermedi.
Zaman zaman bulutlar güneş tutulması görüntüsünü engellediği görüldü.
Ay’ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesiyle gerçekleşen güneş tutulması, bugün Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli mültecilerin de gündemindeydi.
Güneş tutulmasını izleyen mültecilerden Midyen Hatip adlı vatandaş izleme sırasında şunları söyledi ”Bugün güneş tutuldu. Bizlere güneş tutulmasıyla alakalı küsuf namazı kılmamız gerekmektedir. Bundan dolayı Allah’a sığınmak, hamd etmek ve onu zikretmemiz gerekir. Bu olay gerçekten insanların düşünmeleri ve tefekkür etmeleri açısından çok önemlidir.




