|

100.gün

PKK’nın kaçırdığı çocuklarına kavuşmak için 3 Eylül’de HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemine başlayan anne babaların “evlat nöbeti”nde dün 100. gün geride kaldı. Hacire anne çocuğuna kavuştuktan sonra bayrağı devralan 63 aile yağmur çamur demeden umutla beklemeye devam ediyor.

Haber Merkezi
03:00 - 12/12/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:27 - 12/12/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Diiyarbakır'daki evlat nöbetinde 100 gün geride kaldı.
Diiyarbakır'daki evlat nöbetinde 100 gün geride kaldı.

Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 100’üncü güne ulaştı.

Diyarbakır’da anne Hacire Akar, oğlunun dağa kaçırılmasının sorumlusu olarak gördüğü HDP’nin İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos’ta oturma eylemi başlattı. Oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos’ta oğluna kavuştu.

HACİRE ANNE ÖRNEK OLDU

Hacire annenin oğlu için gösterdiği mücadele, benzer acıyı yaşayan diğer annelere de örnek oldu. Aile sayısı günden güne arttı Akar’ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer’in 3 Eylül’de başlattığı oturma eylemine katılanların sayısı günden güne artarak 58’e ulaştı. Merkez Kayapınar ilçesinden 4 yıl önce 8 Ekim’de 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Cafer için oturma eylemine katılan Hatice Ceylan dün aldığı müjdeli haberle evladına kavuştu.

ONLARA VERECEK EVLADIM YOK

Anne Ayşegül Biçer, “Benim onlara verecek evladım yok. Oğlumu onlardan koparıp alana kadar bu mücadeleyi bitirmeyeceğim. Bin yıl da olsa çocuğumu onlara bırakmayacağım” dedi. Baba Süleyman Aydın ise, “Tüm Avrupa ülkelerine sesleniyorum, PKK gerçekten Kürtleri temsil etmiş olsaydı 14, 15 yaşındaki çocukları zorla dağa götürmezdi. PKK Kürtleri temsil etmiyor, Kürtleri kullanıyor. Siz PKK’ya destek verdikçe bizim halimizi görüyorsunuz” diye konuştu.

Hacire annenin evladına kavuşmasının ardından bayrağı devralan 5’i İranlı 63 aile yağmur, çamur demeden oturma eylemlerine devam ediyor. 5 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Tuncay Bingöl için eylem yapan baba Şevket Bingöl, çocuğuna kavuşana kadar eylemi sürdüreceğini belirtti. Çocuğum 2014 yılında HDP Arnavutköy İlçe Teşkilatına götürülüp, kandırılarak dağa kaçırıldı” diyen Bingöl, çocuğunun geleceğine inandığını aktardı.

KIZIMI ÇOK ÖZLEDİM

5 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan kızı Mekiye için eyleme katılan Hüsniye Kaya, Kürtçe yaptığı açıklamada, kızından haber alamadığını, onu çok özlediği söyledi. Kaya, “Biliyorum kızımı HDP götürdü. Kızımı HDP’den istiyorum. Bin yıl da olsa kızımı eve götürmeden bu nöbeti terk etmem” diye konuştu.



Umut oldu

  • Diyarbakır’da anne Hacire Akar’ın ardından Hatice Ceylan’ın da uğruna HDP il binası önünde oturma eylemi yaptığı dağa kaçırılan oğluna kavuşması, evlat nöbetinde 100’üncü güne ulaşan annelere büyük moral kazandırdı. Hatice Ceylan yaptığı açıklamada, oğluna kavuştuğunu ancak arkadaşlarını yalnız bırakmayacağını söyledi. Annelerin oturma eylemini devam ettirmesi gerektiğini belirten Ceylan, “Polislerimiz, askerlerimiz ve devletimizin yardımıyla inşallah güzel şeyler olacak. İnşallah çocuklarımızın hepsi kurtulur. Bütün çocuklarımız kurtulacak. Allah buradaki arkadaşlarımın evlatlarını da tez zamanda getirsin. Aynı mutluluğu bu çadırda beraber yaşarız. Onlarla aynı acıyı paylaştık. Oğlum geldi diye onları terk etmem. Onlar benim yol arkadaşlarım. Bu acılar bitecek.” diye konuştu.
  • Bu PKK’yı bitireceğiz
  • Ağrı'dan 5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Hayal için gelip, kucağında 1,5 yaşındaki çocuğuyla oturma eylemi yapan Süheyla Demir, evlatlarını almadan gitmeyeceklerini söyledi. Eylemin 100'üncü güne ulaştığına işaret eden Demir, şunları kaydetti: " Hatice arkadaşımızın oğlu geldi. Gerçekten çok güzel bir duyguydu, onun adına çok sevindik. İnşallah en kısa zamanda bizim çocuklarımız da gelir, o mutluluğu yaşatır. Oturduğumuz gün de söyledik, şimdi de söylüyoruz; kararlıyız, önümüzde hiç kimse duramaz. Bu PKK'yı bitireceğiz, artık anneler ağlamayacak, evlatlar artık kaçırılmayacak. O gençleri o dağların başında heba etmeyeceğiz ve teker teker onların elinden söküp alacağız. Kararlıyım, kızımı almadan buradan gitmeyeceğim."




#Diyarbakır
#Anne
#Evlat
#Nöbet
#HDP
#PKK
4 yıl önce