|

650 bin elyazması yenilenecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez kütüphanesinde bulunan 6 bin 500 el yazması eseri onaracak. Uzman restoratörlerin yer aldığı ekip, özel ortamlarında çalışmalara başlayacak. Eserler, fiziksel ve kimyasal nedenlerden kaynaklanan yıpranmalara karşı da korunacak.

Yeni Şafak ve
08:00 - 31/12/2017 Pazar
Güncelleme: 09:53 - 31/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
El yazma ve taş baskı eserlerde zamanla meydana gelen yıpranmaları onarmak için kütüphane bünyesinde restorasyon bölümü kuruldu.
El yazma ve taş baskı eserlerde zamanla meydana gelen yıpranmaları onarmak için kütüphane bünyesinde restorasyon bölümü kuruldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez kütüphanesinde bulunan ciltli 6 bin 500 el yazması eser için restorasyon ve konservasyon çalışması başlattı. El yazma ve taş baskı eserlerde zamanla meydana gelen yıpranmaları onarmak için kütüphane bünyesinde restorasyon bölümü kuruldu. Hasar tespitleri yapılan eserler, alanında uzman restoratörler tarafından özel ortamda yenilenecek. Eserler aynı zamanda konservasyon çalışmalarıyla biyolojik, fiziksel ve kimyasal nedenlerden kaynaklanan yıpranmalara karşı da korunacak.


ENGELSİZ ÇALIŞMA ODALARI

Üniversitelere, araştırmacılara ve kitapseverlere hizmet veren kütüphanede, özel çalışma odaları, sunum odaları, Peygamber Efendimizin hayatı ve sünneti ile ilgili eserlerin yer aldığı özel bölüm, konferans salonu, çalışma ve okuma salonları bulunuyor. 300 kişinin aynı anda çalışabileceği kütüphane de engelli okuyucular için materyaller ve özel çalışma odaları dikkati çekiyor.

  • 5 BİN TARİHÎ YAYIN KORUMA ALTINDA
  • Kütüphanenin koleksiyonunda Sebilü’r-Reşad, Sırat-ı Müstakim gibi dergilerin yanı sıra dinî, kültürel, sanatsal ve tarihi içerikli güncel dergilerden oluşan 5 bin kadar yayın bulunuyor.

Akseki'nin özel kitaplığı halka açıldı

Diyanet İşleri eski başkanlarından merhum Ahmet Hamdi Akseki’nin şahsi kütüphanesi de okuyucuların istifadesine sunuldu. Hadis alimlerinden merhum Şuayb b. Muharrem el-Arnavut’un 5 bin eserden oluşan şahsi kitaplığı da merkez kütüphanede yer alıyor. 100 bin matbu eserin bulunduğu kütüphanede el yazması eserler iklimlendirilmiş özel bir bölümde muhafaza ediliyor.

#Kütüphane
#Elyazmasın Kitap
#Restorasyon
6 yıl önce