|

ABD'de Osmanlı rüzgârı

Corcoran Müzesi'nde sergilenen 'Topkapı Hazineleri'ni 2 haftada 8 bin kişi ziyaret etti. Sergide Osmanlı dönemine ait 200 parçadan oluşan paha biçilmez eserler yer alıyor.

.
00:00 - 22/03/2000 Çarşamba
Güncelleme: 15:28 - 13/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD'de Osmanlı rüzgârı
ABD'de Osmanlı rüzgârı

WASHİNGTON- Washington'daki ünlü Corcoran Müzesi'nde sergilenen 'Altın ve Işığın Sarayı Topkapı Hazineleri' büyük ilgi görüyor. Biletleri 10 dolardan satılan sergiyi ilk iki hafta içinde 8 bin Amerikalı gezdi. ABD'de bu yıl üç müzede gösterilecek olan 'Altın ve Işığın Sarayı Topkapı Hazineleri' Sergisi'nde Osmanlı dönemine ait 200 parçadan oluşan paha biçilmez eserler yer alıyor.

Sergilenen eserler, pekçoğu bugüne kadar Topkapı Sarayı'ndan dışarı hiç çıkarılmayan 200 kadar parçadan oluşuyor. Bunlar arasında, merasim mücevherleri, saray halıları ve kıyafetleri, müzik aletleri ve silahlar ile dini ve edebi el yazması eserler yer aliyor. Amerikan halkını Osmanlı kültürüyle tanıştırmayı amaçlayan sergi, basında ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Barkley'in bulundugu Saray Sanatları Vakfı tarafından organize ediliyor. Serginin en büyük sponsoru ise, Türkiye'nin askeri helikpoter alımlarında da sık sık adı gecen Skorsky uçak firması.

Yıl sonuna kadar sürecek

Son 400 yılında Osmanlı sultanlarına ev sahipliği yapan Topkapı Sarayı'nin paha biçilmez eserleri 15 Haziran'a kadar Corcoran Muzesi'inde sergilenecek. Topkapı Sarayı Hazineleri 14 Temmuz- 24 Eylül tarihleri arasında California'daki San Diego Müzesi'ne ve oradan da Florida eyaletindeki Fort Laudardale Sanat Müzesi'ne taşınarak yıl sonuna kadar Amerikalılar'ın ilgisine açık tutulacak.

24 yıl önce