|

Aç bırakıp öldürdüler

Ağrı'da kaybolan Leyla Aydemir'in aç bırakılarak öldürüldüğü belirlendi. Ağrı Valisi Süleyman Elban, "Çocuğun cesedinde herhangi bir darp izi mevcut değil. Herhangi bir istismar ya da tecavüz emaresi yok" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:37 - 4/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Leyla Aydemir
Leyla Aydemir

Ramazan Bayramı’nın birinci günü, dedesinin ziyaret etmek için gittiği Ağrı Bezirhane köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in aç bırakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Ağrı Valisi Süleyman Elban, kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan Leyla Aydemir’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmadaki çok önemli bilgileri paylaştı. Vali Elban, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin ile valilikte yaptığı açıklamada, Aydemir’in cesedinin 18 günlük aramalar sonucu dün saat 17.45’te köyün 3 kilometre kuzeyinde derede bulunduğunu aktardı.

2-3 GÜN ÖNCE DEREYE BIRAKILDI

Elban, şu bilgileri paylaştı: “Yapılan otopsi ve değerlendirmeler neticesinde yavrumuzun yaklaşık kaybolduktan sonra 8-10 gün içinde ölmüş olduğu sonucuna varıldı ve bu ölüm hadisesinden sonra da bulunduğu güne kadar beklediği bir yerde ve dün bulunduğu tarihten 2-3 gün öncesinde o derede suyun içine bırakılmış olduğu yönünde otopsi raporunda tespitler mevcut.

TECAVÜZ EMARESİ YOK

“Ölüm nedeni çocuğun 8-10 gün aç bırakılması nedeniyle, açlık nedeniyle ölmüş ve çocuğun cesedinde herhangi bir darp ve yaralama izi mevcut değil. O süre içinde herhangi bir kuş ya da vahşi hayvan tarafından bir yaralama da söz konusu değil. Dün ilk ceset alındığında üzerinde görülen kırmızı izlerin güneş yanığı olduğu tespit edildi. Leyla Aydemir ile ilgili herhangi bir istismar ya da tecavüz emaresi yok.”


BAZI İPUÇLARIMIZ VAR

Elban, Aydemir’in cesedine yapılan otopsinin sabaha karşı tamamlandığını dile getirdi. Bir basın mensubunun olayla ilgili gözaltına alınan olup olmadığını sorması üzerine Elban, “Olayla ilgili gözaltılar ve bazı ipuçlarımız da var, çalışmalar titizlikle devam ediyor. Savcılığın olayın üzerinde çok yoğun bir değerlendirmesi var. Jandarmamız, emniyet güçlerimiz konuyla ilgili yoğun bir çalışma yürütüyor” diye konuştu. Elban, “olayda bir kaçırılma şüphesi var mı sorusuna da “kaçırılma tabii” yanıtını verdi.

DEFALARCA BAKILAN YER

Minik Leyla’nın cesedinin bulunduğu alanda daha önce bir arama yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine de Vali Elban, şunları kaydetti:”Olay yeri daha önce AFAD profesyonel balık adamlarımız tarafından defalarca bakılan bir yer, ayrıca drone ile bu bölgenin havadan defalarca görüntüleri alındı. Zaten adli tıp raporuna göre cesedin en fazla birkaç gün önce oraya bırakıldığı tahmin ediliyor. Şu an için adli tahkikat devam ediyor.” Elban, Aydemir’in cesedinin çayır biçmek için bölgeye giden bir köylü tarafından bulunduğunu da sözlerine ekledi.


1 kişi gözaltında

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin kaybolan kızları Leyla Aydemir ile ilgili aynı gün soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. Leyla'nın ölümüyle ilgili yapılan çalışmalara da yer verilen açıklamada, "Leyla Aydemir'in ölümü ile ilgili olarak 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş ve soruşturma titizlikle devam etmektedir" denildi. Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in kaybolduktan 18 gün sonra ölü bulunmasıyla ilgisi olabileceği değerlendirilen bir kişinin gözaltında olduğu bildirildi. Gözaltına alınan kişinin Osmaniye’den Bezirhane köyüne gelen medyum kadın olduğu belirtildi. Kadının aileye “Kızınız burada, şurada” diyerek yer gösterdiği öne sürüldü.


Gözyaşlarıyla uğurlandı

Minik Leyla, dün sabah saatlerinde köydeki Ranuna Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında defnedildi. Törene, minik Leyla'nın babası Nihat, annesi Aysel, amcaları Yusuf, Musa ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Leyla'nın defnedilmesi sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Aysel Aydemir, Kürtçe ağıt yaktı. Aydemir ailesi tören sonrası köyde kurulan taziye evinde taziyeleri kabul etti.

#Leyla
#Ağrı
#Cenaze
6 yıl önce