|

Adalet sağlanana kadar anlatacağız

Hocalı Katliamı'nın 24. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Ankara Keçiören Azerbaycan Parkı'nda düzenlenen anma etkinliğine Azerbaycan Büyükelçisi Faik Bağırov, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, belediye meclis üyeleri, yetkililer, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:37 - 26/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faik Bağırov, törende yaptığı konuşmada Hocalı Katliamı'nı 24 yıldır anlattığını belirterek, “Adalet yerini buluncaya kadar da anlatmakla mükellefiz” ifadesini kullandı. Bağırov, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Yukarı Karabağ sorunu için yapılan barış görüşmelerinden olumlu sonuç alınamaması durumunda Azerbaycan ordusunun, görevini başarıyla tamamlayacağını söyledi.



SİYASİ PARTİLERDEN ORTAK BİLDİRİ

İşgali kınıyoruz


TBMM Dışişleri Komisyonunun AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri, Hocalı katliamının 24. yılı nedeniyle ortak bildiri yayımladı. Bildiride, “İnsanlık tarihinin en kara sayfalarından biri olan Hocalı katliamı, sonuçları itibarıyla, bölge barış, huzur, güvenlik ve istikrarı açısından bugün için de bir sorun olma niteliğini korumaktadır” değerlendirmesinde bulunuldu. Bildiride şunlar kaydedildi: “Türkiye olarak, Azeri kardeşlerimizin bundan tam 24 yıl önce Hocalı'da karşı karşıya kaldıkları hunharca saldırı ve katliamı her zaman kalbimizin en derinlerinde hissediyor, bu acıyı en içten duygularımızla paylaşıyoruz. Ermenistan Cumhuriyeti birliklerince gerçekleştirilen bu katliamı ve Azerbaycan topraklarının yıllardan beri devam eden işgalini kınıyoruz.”


#Adalet
#Hocalı Katliamı
#Faik Bağırov
#Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu
#Necdet Ünüvar
8 yıl önce