|

Afrin harekatında hilal detayı

Zeytin Dalı Harekâtı ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, Afrin bölgesini hızla terör örgütünden temizliyor. Harekatta stratejik noktaları ele geçiren TSK’nın sahada ilerleyişine bakıldığında hilal düzeninde Afrin merkeze doğru ilerlendiği görülüyor. 947 teröristin etkisiz hale getirildiği harekâtta 15 askerimiz ise şehit oldu. İşte Afrin’de son durum...

Yeni Şafak
13:24 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:30 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Afrin'e hareket eden zırhlı birlikler. Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK'nın hilal taktiği göründü.
Afrin'e hareket eden zırhlı birlikler. Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK'nın hilal taktiği göründü.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtında büyük ilerlemeler kaydedildi. Afrin bölgesini adım adım teröristlerden temizleyen TSK ve ÖSO, stratejik öneme sahip noktaların çoğunu ele geçirdi. Buralarda hakimiyeti sağlayan TSK, Afrin merkeze doğru ilerleyişini 7 farklı koldan sürdürüyor.

Afrin’de hilal taktiği

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda önemli noktları ele geçiren Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO birlikleri , Türk ordularının yüzyıllardır uyguladığı Hilal taktiği şeklinde bir harekat planı ile ilerliyor. Dağlık bölgelerden Afrin’e giriş yapan askerler hakim noktalarda kontrolü sağladıktan sonra harekatı merkeze doğru ilerletiyor.


Afrin’de son durum

Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtı ile terör örgütlerinden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle

"Bülbül beldesi merkezinin yanı sıra Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana ve Sukri köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyü."

Hilal taktiği nedir?

  • Türk ordu geleneğinde yüzyıllardır uygulanan bir askeri taktik olan Hilal taktiği, Osmanlı Devleti ve ondan önceki Türk devletleri tarafından da sıklıkla kullanılıyordu.
  • Taktik, düşmanı çevreleyerek yok etmeyi amaçlayan askeri bir taktik. Ordunun 3'e ayrılarak düşmanın üzerine gitmesi, ardından geri çekilerek düşmanı merkeze çekmesinin ardından çevresini, hilal şeklinde sararak etrafından saldırması olarak biliniyor.
#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce