|

AK Parti ona bütün makamları verdi

Başbakan Binali Yıldırım, Abdullah Gül’den “Ben partimin yanındayım, görevim bitti” demesini beklediklerini söyledi. Yıldırım, “AK Parti ona bütün makamları verdi. Yeni vereceği bir şey yok. Bundan sonrası tekrara giriyor” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:36 - 28/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

İzmir’de 24 TV, A Haber, CNN Türk ve Habertürk televizyonlarının ortak yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çatı adayı olacağı iddiasını da yorumladı. Yıldırım, AK Parti’nin Abdullah Gül’e bütün makamları verdiğini, verecek yeni bir şeyi olmadığını söyledi. Başbakan Yıldırım’ın gündemle ilgili değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:

(Abdullah Gül’ün muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığı) Niye bu kadar, memleketin gündemini işgal etmeye hakkı var mı kimsenin? Adaysa, buyurur çıkar. Abdullah Bey bizim ailenin içerisindeki bir arkadaşımız.

BUNDAN SONRASI TEKRAR OLUR

AK Parti ona bütün makamları verdi. Yeni vereceği bir şey yok. Bundan sonrası tekrara giriyor. Abdullah Bey'in, başından beri gelip ‘ben partimin yanındayım, görevim bitti, partim ne görev veriyorsa hazırım’ demesini beklerdim. AK Parti'de gelenek böyledir. Ben size söyleyeyim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, esasında, o dönemin başbakanı, Recep Tayyip Erdoğan hiçbir faninin yapamayacağı bir işi yaptı. Kendisinin rahatlıkla geçeceği bir makama, “ben partimi bırakmam, burada yapacak çok iş var, Abdullah Bey olsun” dedi ve büyük bir fedakarlık yaptı. Bütün istişarelerde arkadaşlarımızın sen geç” demelerine rağmen yaptı bu fedakarlığı. Bu kadarını söylüyorum, daha ne söyleyeyim. Ama bence başka bir yere savruldu gitti.

VEKİLLİĞE ADAYIM

Üç dönem konusunda genel MKYK'ya verilmişti. MYK'ya devredildi bu yetki. Üç dönemliklerle ilgili katı bir uygulama yok bizim partimizde. İhtiyaç durumlarına göre değerlendirme yapılacak. Ben de milletvekilliğine adaylığımı koyacağım. Prensip olarak milletvekillerimizin tamamı doğal adaydır. Şu anda başbakanlık görevimi tamamlamak istiyorum.

12 MİLYON BİNA KAÇAK

(İmar barışı) İzmir'de yapıların yüzde 68'i ruhsatsız. Türkiye’de 12 milyon yapıya ruhsata aykırı yapılmış veya mülkiyet problemi var veya hiç imarı yok. Kaçak yapmış ama içinde oturuyor. Bunlara yapı kayıt belgesi vereceğiz. Yaptığımız bir af değil durum tespitidir. Yapı kayıt belgesini alacak, eğer kentsel dönüşüme dahil olursa ona ciddi avantajlar da sağlanacak.

  • Bedelli ve öğrenci affı müjdesi
  • Başbakan Yıldırım, bedelli askerliğe ve öğrenci affına olumlu baktıklarını söyledi. Bedelliden elde edilecek gelirin savunma sanayimizin güçlendirilmesinde değerlendirilebileceğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: “Orada şöyle bir istismar olmaması gerekir. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz, bir yandan bedelli. Bir yandan toplumdan bir talep geliyor. Vatani görevlerini yapan askerleri biz cepheye hiç göndermedik. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için dikkate alınması gereken bir şey bu. (Öğrenci affı) Bu konuda olumlu düşünebiliriz. Bunlar teröre bulamamışsa, sadece ailevi nedenlerle, ilgiyi göstermemekten dolayı okuldan uzak kalmışsa bunlara bir imkan sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

#Binali Yıldırım
#AK Parti
#Abdullah Gül
6 yıl önce