|

AK Parti Sözcüsü Çelik: Ermenistan Karabağ'da işgalcidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı. Azerbaycan ve Ermenistan arasında gerilimin gitgide tırmanması konusuna değinen Çelik, konuyu geçiştirenleri eleştirerek "İtidal tavsiye ediyoruz demek saldırganı teşvik etmek demektir. Her kim bu şekilde geçiştiriyorsa yaptığı Ermenistan’a destek vermekten ibarettir. Karabağ Azerbaycan toprağıdır, Ermenistan orada işgalcidir" ifadelerini kullandı.

18:18 - 29/09/2020 Salı
Güncelleme: 19:08 - 29/09/2020 Salı
Yeni Şafak
Ömer Çelik
Ömer Çelik

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun toplantısı sonrasında Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamasından öne çıkan başlıklar:

"Ekim ayı içinde bazı il kongrelerimiz başlayacak Genel Başkanımız imkanlar ölçüsünde ya mesaj göndererek ya video konferansla ya da bizzat katılacaklar.


  • (Diyarbakır anneleri) Bazı muhalefet partilerinin bu konuya hiç söz söylememesi dikkat çekiyor. Olur olmaz her konuda laf söyleyenlerin bu konuyla ilgili HDP ile aynı düzlemde durması vicdanı açıdan kabul edilebilir değil. Sessizliklerine son vermeye, gür sesle ve büyük bir sahiplenmeye sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Azerbaycan ve Türkiye aynı kadere, aynı geleceğe, aynı değerlere sahip iki ülke.

Ermenistan Karabağ'da işgalcidir

  • İtidal tavsiye ediyoruz demek saldırganı teşvik etmek demektir.
    Her kim bu şekilde geçiştiriyorsa yaptığı Ermenistan’a destek vermekten ibarettir.
    Karabağ Azerbaycan toprağıdır, Ermenistan orada işgalcidir.

Ermenistan barışı bozan bir provokasyona imza atmıştır. Ermenistan işgal ettiği toprakları terk ettiği anda sorun çözülür. Minsk grubu 30 yıldır hiçbir meseleyi çözememiştir adeta çözümsüzlüğü sürdürmek şeklinde bir faaliyet göstermektedir.



(Pompeo'nun Yunanistan ziyareti) ABD’nin tarafsız duruşuna gölge düşüren bir durumdur.
Adada sadece Rum tarafının ziyaret edilmesi, Yunanistan’ın 2 defa ziyareti, tek yönlü destek açıklamaları bölge barışına hizmet etmez. Müttefiklik ilişkilerimiz açısından yakışıksız bir durum ortaya çıkar.
Dengeli politikasına geri dönmesi gerektiğini düşünüyoruz."
#Ömer Çelik
3 yıl önce