|

Akademiye ihbar mektuplu kumpas

17-25 Aralık darbe girişimlerinin ardından Polis Akademisi’nden temizlenen paralel yapı, kripto elemanlarını devreye soktu. İsimsiz ihbar mektuplarıyla Polis Akademisi’ni hedef alan örgüt, akademi çalışanları hakkında soruşturma başlatılmasına neden oldu. Örgüt, bu sayede akademi bünyesinde paralel yapıyla mücadele eden ana kadro hakkında bilgi topladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:51 - 30/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Yargı ve emniyetteki uzantılarını kullanarak 17-25 Aralık darbe girişimiyle meşru hükümeti devirmeyi amaçlayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), polis teşkilatındaki 'kendini gizleyen' anlamına gelen “kripto elemanları”nı harekete geçirdi. Polis Akademisi'nin örgüt unsurlarından temizlenmesi için Polis Koleji ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nin kapatılması sonrası güç kaybına uğrayan örgüt, isimsiz ihbar mektupları üzerinden Polis Akademisi'ni hedef aldı.



SORUŞTURMA AÇTIRDILAR


Teşkilat içerisinde kamufle olmayı başarmış olan elemanları sayesinde varlığını devam ettirmeye çalışan örgüt, birçok kumpas soruşturmasında olduğu gibi yine isimsiz ihbar mektup taktiğini kullandı. Yaklaşık 4 ay önce posta aracılığı ile emniyete Polis Akademisi'ni hedef alan isimsiz ve imzasız ihbar mektupları gönderildi.



KRİPTOLAR DEVREDE


Soyut, dayanaksız ve mesnetsiz iddiları taşıyan bu mektuplar üzerinden de Polis Akademisi çalışanları hakkında sessiz sedasız soruşturma başlatıldı. Daha önceki hukuksuz eylemlerinde olduğu gibi kanunlara aykırı olarak soruşturma başlatan paralel örgüt, teşkilat içerisinde yer alan kripto elemanları sayesinde gizli soruşturmayı hukuki kimliğe büründürmeye çalıştı. Gizli olarak yürütülen soruşturmada rol alan müfettişler, yaklaşık 4 ay süresince Polis Akademisi bünyesinde paralel örgüt ile mücadele eden ana kadro hakkında bilgi topladı.



VERİLERİ DEPOLADILAR


Hatta yönetimin özel hayatları hakkında da araştırma yaptıkları tespit edildi. Müfettişler ayrıca, Akademi'deki memurları da sorguladı. Memurlara sorular yönelten müfettişlerin, yapılan paralel mücadeleye ilişkin veri depoladığı belirlendi.



İNCELEME BAŞLATILDI


Üst düzey bir emniyet yetkilisinin yürütülen “gizli” soruşturmayı tespit etmesi üzerine İçişleri Bakanlığı yetkilileri harekete geçti. Mesnetsiz iddialarla ve hukuka aykırı olarak başlatılan soruşturmanın önüne geçildi ve kumpas bozuldu. Bakanlığın ayrıca söz konusu kumpasta rol alan isimlerle ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.



Kameralardan tespit edildi


Paralet örgütün kurduğu kumpasın ardından yapılan incelemede, Polis Akademisi bünyesinde çalışan ancak paralel bir örgütlenme içine girdiği tespit edilen ve Akademiden uzaklaştırılan bazı personelin eşleri aracılığıyla isimsiz ve imzasız ihbar mektubu atıldığı kamera kayıtlarından ortaya çıkarıldı. Söz konusu kişilerin Emniyet Teşkilatı içindeki üst düzey personel desteği ile bu mektubu yazdıkları da tespit edildi. Bunun yanı sıra hukuka aykırı olarak bu işlemin yürütülmesinde sorumlu olan zincirleme bir grubun da olduğu belirtiliyor. Ayrıca söz konusu müfettişlerin yaklaşık 4 ay gibi uzun bir süre Polis Akademisi Başkanlığı binasında gizli soruşturma yürüttüğüne dair hiçbir kimseyle ya da kurumla resmi yazışma yapmadan konumlandıkları anlaşıldı.


#17-25 Aralık darbe girişimleri
#Fetullahçı Terör Örgütü
#kripto elemanları
#Paralet örgüt
8 yıl önce