|

Akbulut iyice azıttı

FP İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı'ya başörtülü olduğu için tahammül edemeyen Yıldırım Akbulut, şimdi de başörtülü ziyaretçilere taktı.

Yeni Şafak
00:00 - 17/10/1999 Pazar
Güncelleme: 12:06 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ANKARA- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Yıldırım Akbulut, başörtüsü düşmanlığını giderek artırıyor. Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili Merve Safa Kavakçı hakkında verdiği tutarsız kararlarla tepki toplayan Akbulut, tüzük oyunlarıyla şimdi de başörtülü bayan ve şalvarlı erkek ziyaretçileri Meclis'e sokmamaya çalışıyor. Kavakçı'nın TBMM Genel Kurulu'na gelmesini engellemek amacıyla başlatılan içtüzük değişikliği üzerinde çalışmalar devam ederken, yasakların sınırları da genişletilmeye çalışılıyor. ANAP İzmir Millevtekili Rıfat Serdaroğlu'nun tüzük değişikliğine sokmaya çalıştığı, Meclis Başkanı Akbulut'un da destek verdiği düzenlemeyle Meclis'e başörtülü ziyaretçiler sokulmayacak. Hazırlanan madde metninde, Meclis ziyaretçilerinden başörtülü olan bayanlar kampüse sokulmayacak. Erkek ziyaretçiler için de, sarık, şalvar ve benzeri kıyafetlerle Meclis'e girme yasağı konularak, takım elbise ya da ceket pantalon giymeleri ve kravat takma zorunluluğu getirilecek.

FP karşı, MHP'liler "karşı gibi"

Yapılmak istenen değişikliğe FP Grubu karşı çıkarken, MHP'de ise değişik yaklaşımlar sergileniyor. MHP Grup Başkanvekilleri Ömer İzgi ile İsmail Köse'nin, yeni düzenlemeye karşı çıktıkları öğrenildi. Ancak MHP'li İdare Amiri Ahmet Çakar'ın bir süre önce bayan personelden bazıların mini eteğiyle uğraşırken, mini etek yasağının başörtüsü de eklenerek ziyaretçilere de uygulanmasına yönelik talebi MHP'nin yeni yasak karşısında sessiz kalacağı şeklinde yorumlanıyor. ------- ARA BASLIK ------------------



------- Geri OKU ------------------




 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce