|

Aksa’yı bizden kimse alamaz

İslam ülkelerine birlik çağrısı yapan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın önemini bir kez daha vurguladı: Kudüs ve Filistin’in özgürlüğü Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşmasıyla başlayacak. Aksa Camisi hiçbir zaman Müslümanların elinden alınamayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2018 Pazar
Güncelleme: 03:10 - 29/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mescid-i Aksa’da verdiği hutbeyi hayatı boyunca unutamayacağını söyledi.
Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mescid-i Aksa’da verdiği hutbeyi hayatı boyunca unutamayacağını söyledi.

2. Uluslararası Vaizler ve Hatipler Sempozyumu dün gerçekleştirilen oturumlarla tamamlandı. Sempozyuma, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği’nin yanı sıra 50’den fazla ülkeden 400’ün üzerinde alim, hatip, vaiz ve yönetici katılarak Mescid-i Aksa özelinde Müslümanların karşılaştıkları sorunlar üzerine görüşlerini paylaştı. Çeşitli ülkelerden gelen alimler sahneye çıkarak, Kudüs için yaptığı çalışmaları dolayısıyla eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Mescid-i Aksa’nın minberinin ahşap maketinden “Minber-i Aksa Özel Ödülü” verdi. Görmez, İslam ülkelerine birlik çağrısı yaparak salonda bulunanlardan Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın önemini her yerde anlatmalarını istedi.

MÜSLÜMANLAR İZİN VERMEZ

Ödül sonrası konuşan Görmez, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün kutsiyeti üzerinde durarak şunları söyledi: “Aksa, siyonist düşman askerlerinin elinde ve üzüntümüz her geçen gün artıyor. Korkak düşmanlar bu toprakları kirletmektedirler. Bütün Müslümanlar kutsal yerleri korumak için nerede olurlarsa olsunlar tek saf ve tek yumruk olmalıdır. Kimse burayı kendi tekeline alamaz. Burası Filistinlilerin ve Müslümanların toprağıdır. Müslümanlar buna hiçbir zaman izin vermez. Kudüs’ün, Filistin’in özgürlüğü Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşmasıyla başlayacaktır. Biz tekrar buralara döneceğiz. Aksa Camisi hiçbir zaman Müslümanların elinden alınamayacaktır.”


Ümmetin ortak meselesi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da Kudüs ve Filistin’in İslam ümmetinin ortak meselesi olduğunu belirtti. Filistin topraklarında yaşanan acının, bütün Müslümanların ortak acısı olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: “Mescid-i Aksa, inşa edildiği günden bu zamana kadar bir İslam mabedidir ve kıyamete kadar da öyle kalacaktır. Zira Kudüs, Hazreti Muhammed’in İslam ümmetine emaneti ve mirasıdır.”

#Mescidi Aksa
#Mehmet Görmez
6 yıl önce