|

Aloe Vera başkanı özür dileyecek

Sağlık ve Tarım Bakanlığı, Forever Living Products Başkanı Rex Maughan'ın, "aptal ve çılgın" sözlerinden dolayı özür dilememesi halinde yargı yoluna gitmeye hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Maughan'ın yasak kararana ilişkin, "Aptalca bir karar" sözlerinin hakaret unsuru içerdiğini belirterek, "Hukukçularımız konuyu inceliyor" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 28/08/2005 Pazar
Güncelleme: 15:16 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

  • AYDIN DEMİR/ İSTANBUL


    Aloe Vera üreticisi Forever Living Products Başkanı Rex Maughan'ın Sağlık ve Tarım Bakanlıkları'nı hedef alan "ağır sözleri" iki bakanlığı da harekete geçirdi. Sağlık ve Tarım Bakanlığı'nın Maughan'ın "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkından özür dilememesi" halinde, konuyu yargıya taşımaya hazırlandığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Konuyu hukukçularımız inceliyor" dedi.
    "Şok sözlere inceleme"

    Sağlık Bakanlığı'nın isteği üzerine Tarım Bakanlığı'nın Aloe Vera jel ürünlerinin satışını yasaklaması ile başlayan kriz; "karakolluk" oluyor. Şirket Başkanı Rex Maughan'ın ABD'ye davet edilen bir grup Türk gazeteciye söylediği, "Raporu hazırlayan Dr.Erkan Topuz'un ilaç firmalarından 'avanta' aldığını düşünüyorum. Kendisine milyar dolarlık dava açıp bürokratlardan da hesap soracağım. Verilen zarara ilişkin raporlar ilgili bakanlıklara dağıtıldı. ABD hükümeti nezdinde Türkiye'den gelen mallara kota uygulanması için girişim başlattık. Böyle bir karara devletin destek vermesi inanılmaz çılgınlık. Aptalca bir karar. Bu karara imza atanlar hesabını verecek, hapse bile girebilirler" şeklindeki sözleri, Tarım ve Sağlık Bakanlıkları'nı ayağa kaldırdı. Her iki bakanlıkta Maughan'ın "çılgınlık" ve "aptal" kelimelerine sert tepki gösterirken, şirket başkanını mahkemeye vermek için çalışma başlatıldı.Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Maunghan'ın "çılgın" ve "aptal" sözlerini basından takip ettiklerini belirterek, "Konuyu hukukçularımız inceliyor. İncelemeden sonra gereği yapılacaktır" diye konuştu.

    'Türkiye bir hukuk devletidir'

    Tarım Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili de, Maunghan'ın Sağlık ve Tarım Bakanlığı'nı hedef alan "çılgın" ve "aptalca bir karar" sözlerini kabul etmelerinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Varsa bir sorunları yargıya giderler, bu bize hakaret etmelerini gerektirmez. Fakat görüyoruz ki, Bay Rex ABD'ye davet ettiği gazetecilerin önünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni 'çılgınlıkla', Tarım ve Sağlık Bakanlığı bürokratlarını da 'aptallıkla' suçluyor. Hakarete varan sözler sarfediyor. Bakanlığımız gelişmeleri çok yakından, titizlikle takip ediyor. Aloe Vera jel ürünlerinin yasaklanma kararı, resmi analiz raporları ile Sağlık Bakanlığımızın talebi üzerine alınmıştır. İnsanımızın sağlığı her şeyin önünde gelir. Bay Rex'in özür dilemesini bekliyoruz. Özür dilememesi halinde gerekli yasal yollara başvuracağız" şeklinde konuştu.

    'Hakaret suçu içeriyor'

    Ceza hukukçusu Avukat Ömer Yeşilyurt ise, Aloe Vera üreticisi Forever Living Products Başkanı Rex Maughan'ın "Böyle bir karara devletin destek vermesi inanılmaz bir çılgınlık. Aptalca bir karar" şeklindeki sözlerinin, "hakaret suçu" anlamına geldiğini belirterek, "Tarım ve Sağlık Bakanlıklarının bu sözleri sarfeden Maughan aleyhinde dava açma çalışmaları yerinde bir karar" dedi.

    'Nasılsın George, Çiftlik nasıl?'

    Rex Maughan, geçtiğimiz günlerde ABD'ye davet edilen bir grup gazeteciye yasak kararına ilişkin geniş açıklamalarda bulunmuş, gazeteciler de bu açıklamaları Türkiye'ye dönüşlerinde yazı ve makalelerinde geniş olarak yer vermişti.

    Geziye katılan gazetecilerin anlatımlarına göre; ABD Başkanı Bush ile çok samimi olduğunu belirten Maughan, telefonla Bush olduğunu söylediği biriyle konuşmuştu. Maughan, telefonun karşı ucundaki kişiye, "Nasınsın George. Çiftlik nasıl. Ben de distribütörlerimle birlikteyim. Türkiye'de bizim ürünleri yasakladılar.Şimdi sana bir tanesini veriyorum, konuyu anlatsınlar" diyerek, telefonu geziye katılandan birine uzatmış, bu esnada telefon birden kesilmişti.



    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce