|

Altından hesaplar 11 milyar TL'yi aştı

TEB Altın Bankacılığı Satış Direktörü Selami Erten, bankalardaki altın hesaplarının yılın 3. çeyreğinde 6 milyar TL'ye aşkın büyüme gösterdiğini söyledi. Erten, ağustos sonu itibariyle de bu hesapların 11,4 milyar TL'ye ulaştığını belirtti

Aa
00:00 - 18/10/2011 Salı
Güncelleme: 01:42 - 18/10/2011 Salı
Yeni Şafak
Altından hesaplar 11 milyar TL'yi aştı
Altından hesaplar 11 milyar TL'yi aştı

Bankalardaki altın hesaplarının yılın 3. çeyreğinde 6 milyar lirayı aşkın büyüme gösterdiğini, ağustos sonu itibariyle de 11,4 milyar liraya ulaştığını belirten Türk Ekonomi Bankası (TEB) Altın Bankacılığı Satış Direktörü Selami Erten, bu büyümede yastık altından çıkan altınların büyük bir önemi olduğunu söyledi. Erten yaptığı açıklamada söz konusu hesapların açılmaması halinde bu tasarrufların getirisi bulunmayan yatırımlar olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı. TEB'de altın hesaplarının büyüklüğünün Eylül sonu itibariyle yılbaşına göre yüzde 280'in üzerinde artış gösterdiğini ve müşteri sayılarının 25 bini geçtiğini bildiren Erten, bu artışta altın fiyatlarının yılın ilk 8 ayında dolar bazında yüzde 35'in üzerinde getiri sağlamasının etkili olduğunu vurguladı.

DALGALANMA SÜRECEK

Erten, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde de yurt dışı piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak aşağı veya yukarı yönlü dalgalanmasını sürdüreceğini söyledi. Selami Erten, TEB'in altın bankacılığı alanında vadesiz altın depo hesabı, vadeli altın depo hesabı, altın damla hesabı ve B tipi altın fonu gibi müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli ürün seçenekleri bulunduğunu ifade ederek, bankanın, kuyumculuk sektörüne kaynak sağlamak amacıyla geliştirilen ürünlerinin olduğunu söyledi.


Kuyumculukta ikinci sıradayız

Selami Erten, Türkiye'de kuyumculuk sektörünün yıllık iş hacminin 8-10 milyar dolar arasında bulunduğunu ifade ederek, 40 bin kuyumcunun 250 bin çalışanla faaliyetini sürdürdüğü ve yıllık 1 milyar doların üzerinde mücevher ihracatı ile Türkiye'yi, İtalya'dan sonra dünyada ikinci sıraya yükseltttiğini vurguladı.



13 yıl önce