|

Ankesörde itiraf sesleri

TSK’daki kripto FETÖ’cülerin tespiti için hassasiyetle yürütülen ankesörlü telefon soruşturmasında gözaltına alınanlar birer birer itirafçı oluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 03:26 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Zonguldak’taki soruşturmada, TSK’daki FETÖ’cü subayların ‘so- rumlu abileri’ olduğu tespit edilen 5 teröriste 7 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.
Zonguldak’taki soruşturmada, TSK’daki FETÖ’cü subayların ‘so- rumlu abileri’ olduğu tespit edilen 5 teröriste 7 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü dosya kapsamında geçtiğimiz günlerde yakalanan ve emniyet sorgusunda konuşmayan muvazzaf subay B. Altun, mahkemeye çıkarıldığında ‘etkin pişmanlık’tan faydalanmak istedi. Altun’un itirafları, FETÖ’nün gözaltına alınan örgüt üyelerine konuşmamaları için ne gibi talimatlar verdiğini gözler önüne serdi.

BANA BASKI YAPTILAR

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda “Emniyetteki ifadem doğru değildi. Orada bende yaşça büyük şüpheliler bana baskı yaptı. ‘Etkin pişmanlıktan yararlanma. Yararlanırsan suçu kabul etmiş olursun. Herhangi bir değişiklik olmaz. Bizi kandıramazlar ancak gençleri kaldırırlar’ şeklinde tavsiyede bulundular. Bu tür telkin ve baskılarla beni korkuttular. Orada konuşmadım ama şimdi tüm bildiklerimi anlatacağım” diyen Altun, örgüt geçmişine ilişkin şu bilgileri verdikten sonra adli konrol şartıyla serbest bırakıldı:

DERSHANEDE TANIŞTIM

“Örgütle 2010 yılında Konya’daki Sabah Dershanesi’ne giderek tanıştım. Askeri öğrenci mülakatlarına kurayla girdim. İzmir’de askeri öğrenciliğim geçti. Öğrenciyken iletişimimiz devam etti. 2014’te mezun oldum. Tayinim İstanbul Hava Harp Okulu’na çıktı. Beni ‘Mehmet’ isimli bir kişi aradı. Fen bilgisi öğretmeniydi. Birçok kez Bakırköy’de buluştuk. ByLock indirmedim. Bank Asya’da hesabım olmadı. Herhangi bir örgüt dergisine veya gazetesine abone olmadım. Üsküdar Kısıklı’daki bir evde sohbetlere katıldım. ‘Elif Gıda’ isimli işyerindeki ankesörlü telefondan arandığım iddia olmuştur. Bu büfeyi bilmiyorum. Ancak tanımadığım numaraları açmıyordum çoğu zaman.”

KONUŞMA KISA SÜRERDİ

“Telefonu açtığım zamanlarda, ‘her zamanki buluştuğumuz yere gelirsiniz, sohbet ederiz’ diyorlardı. Arkadaşlarım E.E ve E.H ile birbirimizden habersiz bu yapıya mensuptuk. Ayrı ayrı bizi çağırmışlar, farklı yöntemlerle çağrıldığımızı aynı evde buluşunca anladık. Görüşme sürelerinin kısa olmasının nedeni, buluşulacak yerin kısa bir şekilde bildirilmesinden kaynaklıdır. Görüşme uzun sürdüyse eğer, ‘diğer elemanlar neden gelmiyor, neden telefonları açmıyorlar’ şeklinde sorgu sual edildiğimiz zamanlardır. Bu yapıdan yakamı kurtaramadığım için aramaların bir kısmına cevap verdim. Bunlarla iletişimde olduğum için pişmanım.”

#FETÖ
#Ankesörlü telefon
6 yıl önce