|

Ara Güler’e veda

90 yaşında hayatını kaybeden foto muhabiri Ara Güler Beyoğlu’ndaki Üç Horan Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen dini törenin ardından Şişli Mezarlığı’na defnedildi.

M. Şakir Saraç
04:00 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 04:53 - 21/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Güler, Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Güler, Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Üç gün önce vefat eden usta foto muhabiri Ara Güler, sevenlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi altında tutulan Güler’in ölümü, sanat ve siyaset dünyasından pek çok ismi de bir araya getirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı anma töreninin ardından Beyoğlu’ndaki Üç Horan Ermeni Kilisesi’ne getirilen Güler, daha sonra Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

TABUTUNU SEVENLERİ SÜSLEDİ

Usta sanatçının tabutu sevenlerinin çiçekleri ile süslenirken, karanfillerin yer aldığı platformda mumlar yakıldı. Yakınları ve sevenleri tabutun başında bir süre nöbet de tuttu. Ayrıca Galatasaray Meydanı’nda Ara Güler için dev ekranlar kuruldu. Bu ekranda Güler’in hayatını anlatan kısa film de gösterildi. Ara Güler, hayatı boyunca yanından ayırmadığı fotoğraf makinesiyle birlikte uğurlandı. Galatasaray Meydanı’ndaki anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “ Anı yakalamanın peşinde dünyayı gezmiş, dünyaca ünlü pek çok ismi fotoğraflarıyla ölümsüzleştirmişti. Özellikle İstanbul’un gözü olmuş, tarihini kaydetmiştir” dedi.


O ANIN USTASIYDI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Ara Güler’in “İstanbul’un gözü” olarak bilindiğini ancak Güler’in aynı zamanda bir dünya vatandaşı, dünya fotoğrafçısı olduğunu vurguladı. Güler’in sadece İstanbul’un güzelliklerini değil, dünyanın önde gelen isimlerini de fotoğraflayarak tarihe geçirdiğini kaydeden Kalın, “ O anı yakalamada onun üstüne

+hakikaten başka bir isim yoktu. O anlar birikti, 70 küsur yıllık meslek hayatında geriye muazzam bir miras bıraktı” diye konuştu.

  • TÜRKİYE MARKASIYDI
  • Ara Güler’in Türkiye’nin bir markası olduğunu aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Güler tarafından keşfedilen Afrodisias Antik Kenti’nin Dünya Mirası Listesi’ne onun çabaları ve fotoğrafları sayesinde alındı” dedi.
#Ara Güler
#Cenaze
5 yıl önce