Dünyaya Arakan tepkisi

Yeni Şafak, Haber Merkezi
04:00, 05/09/2017, Salı
Yeni Şafak
Dünyaya Arakan tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar’da yaşanan zulmü BM Genel Kurulu’nda gündeme getireceğini ve liderlerle konuşacağını belirterek, dünya ülkelerinin seyirci kalmasına tepki gösterdi: Myanmar’da maalesef çok büyük katliamlar yapıldı. Bütün bu katliamlar karşısında insanlık sessiz kaldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Gürel için Çatalca Ulu Cami’de öğle vakti düzenlenen törenin ardından, AK Parti İlçe Başkanlığı binasında vatandaşlara seslendi.

Kurban Bayramı’nın artık sonuna gelindiğini, bu bayramda da tüm İslam dünyasının ne yazık ki içeride ve dışarıda büyük mücadeleler, büyük savaşlarla iç içe olduğunu ifade eden Erdoğan, “Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Libya’da bunları yaşadık. Hele hele Myanmar’da maalesef çok büyük katliamlar yapıldı. Bütün bu katliamlar karşısında insanlık Myanmar katliamına sessiz kaldı. Televizyonlarda öyle zannediyorum ki o Myanmar’ın Müslümanlarının, Rohingya Müslümanlarının düştüğü hali izlediniz. Nasıl çileler çektiğini gördünüz. Köylerinin nasıl yakıldığını gördünüz. Bizler Türkiye olarak, Kızılayımızla, AFAD’ımızla buralara yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz” dedi.

BM’DE GÜNDEME GETİRECEĞİM

Vatandaşların, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları üzerine, “Biz sadece rükuda, sadece secdede Rabbimizin huzurunda eğiliriz. Hiçbir beşeri gücün karşısında eğilmedik ve inşallah eğilmeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Myanmar sürecini de ayın 19’unda BM Genel Kurulu’nda en geniş manada gündeme getireceğim. Oradaki liderlerle bunları konuşacağız. Ama bu arada İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 20’ye yakın dünya lideriyle bu konuları görüştüm, görüşüyorum. Tabii ki tüm bu görüşmelerimizde netice aldığımız veya alacağımız liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor. Varsınlar taşımasınlar, biz görevimizi yapacağız” ifadelerini kullandı.

HERKES AYNI RUHU TAŞISIN

Türkiye’nin güneyindeki gelişmelere de değinen Erdoğan, “Bizim oralarda DEAŞ ile verdiğimiz mücadeleyi biliyorsunuz. Irak’ta verdiğimiz mücadeleyi biliyorsunuz. Bakınız ilk defa Kurban Bayramı’nda Genelkurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız, Milli Savunma Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız, bakanlarımızın bir kısmı, hepsi sınırlardaki kıtaları dolaştılar. Oralarda askerimizle beraber oldular. Onlarla beraber karavanaya kaşık çaldılar. Çünkü bunları artık beraber yaşamamız lazım ki eriyle, erbaşıyla, subayıyla, komutanıyla herkes aynı ruhu yaşasın. Bunu beraber yapacağız” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini dinleyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

  • http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/09/05/02/02/resized_9de53-4c73c007erdo1.jpg
  • Şehit Gürel’e
    son görev
  • Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Gürel, son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürel için Çatalca Ulu Cami’de öğle vakti düzenlenen törene katıldı. Ulu Cami’nin birçok yerine dev Türk bayrakları asılırken, şehit Gürel için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı öncesi şehidin babası ve kardeşine taziyelerini iletti. Gürel’in naaşı Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım çelenk gönderdi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026