|

Arınç'tan yardım istedi

Filistin Meclis Başkanı Dweik, Filistin Halk Meclisi Lideri Saada, Milletvekili Abdeljawad'ın eşleri ile Abdeljawad'ın oğlu Üseyd Abdeljawad Meclis Başkanı Arınç'ı ziyaret ederek yardım talep ettiler.

Tbmm
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:23 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Arınç'tan yardım istedi
Arınç'tan yardım istedi

İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistin milletvekilleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden destek istendi. Filistin Meclis Başkanı Aziz Dweik'in eşi Nahila Al-Dwaik, Filistin Halk Meclisi Lideri Ahmad Saadat'ın Eşi Abla Saadat, Milletvekili Nasır Abdeljawad'ın eşi Aishah Ahmad Abdeljawad, Nasır Abdeljawad'ın oğlu Üseyd Abdeljawad Meclis Başkanı Bülent Arınç'ı ziyaret ederek yardım talep ettiler. Meclis Başkanı Arınç'ın kabulüne Meclis Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de katıldı. İsrail hapishanelerinde tutukul olarak 8'i bakan olmak üzere 43 milletvekili bulunuyor.

TÜRKİYE DEVREYE GİRSİN

Filistin Meclis Başkanı Aziz Dwaik'in eşi Nahila Al-Dwaik, halen İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan eşi Aziz Dwaik ve diğer milletvekillerinin durumunu anlattı. Nahila Al-Dwaik “Mahkum edilen çok sayıda milletvekili İsrail hapishanesinde. Sizin güçlü ve seri bir şekilde ağırlığınızı koymanızı istiyoruz” dedi. Arınç milletvekillerinin serbest bırakılmaları için çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirtti. Arınç, “Öncelikle İslam Konferansı Örgütü Parlamentolar Birliği'nin dönem başkanı olduğum için, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Linden'e Temmuz ayında bir mektup gönderdim. Bu girişimimize Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı destek verdi.Biz girişimlerimizi sürdüreceğiz, bu kabul edilemez bir davranıştır. Umut ediyoruz ki önümüzdeki günlerde serbest bırakılırlar” diye konuştu.

17 yıl önce