|

Aslan Yürekli Koizumi'den 'Katibime kolalı da gömlek'

Elvis hayranı Japon Başbakanı Koizumi, Ankara'nın soğuğuna aldırmadı ve Katibim şarkısını söyledi. Kendisine "Aslan Yürekli" lakabını takan, Koizumi, çocuklarla kağıttan kuş yaptı.

Yeni Şafak
01:00 - 12/01/2006 Perşembe
Güncelleme: 13:03 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Elvis Presley hayranı olan, müziğe ilgisi ile tanınan Japon Başbakanı Juniçiro Koizumi, farklılığını Ankara'da da hissettirdi. Türk-Japon Vakfı'nın Sanat Müziği Korosu'nu dinleyen Koizumi, korodan "Katibim" şarkısını istedi ve şarkıya eşlik etti.

Siyasetin yanısıra uzay mekiğindeki astronotlarla da müzik ile de yakından ilgilenen ve kendisine "Aslan Yürekli" ismini takan Koizumi, dün sabah saatlerinde ilk olarak Türk-Japon Dostluk Vakfı'na gitti ve Vakfın Türk Sanat Müziği Korosu'nun kendisi için seslendirdiği parçaları dinledi. Konuk Başbakan Japon Halk Türküsü'ne eşlik ederken, korodan "Katibim" şarkısını istedi ve Katibim şarkısına da eşlik etmeye çalıştı. Konuk Başbakan, vakıfta Japon kağıt sanatı origamiyi öğrenen çocuklarla da yakından ilgilendi.

Koizumi'nin Kurban Bayramı'nın ilk gününde Türkiye'ye gelmek istemesinin ardındaki incelik, Başbakan Erdoğan'ın Japonya ziyaretinde, Japonların üç tatilinin biraraya geldiği "altın hafta"da gitmiş olması olarak belirtiliyor.

Japonya, TOBB'un Barış Projesi'ne destek verecek

Japon Başbakanı Juniçiro Koizumi, dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile de görüştü. Hilton Oteli'nde gerçekleşen kabul yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Japon Başbakanı'na, Filistin Serbest Sanayi Bölgesi'yle ilgili Türkiye tarafından yapılan çalışmaları ilettiklerini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, konuk Başbakan'ın, Filistin-İsrail ilişkilerinin geliştirilmesine Japonya'nın maddi ve manevi katkı sağladığını, sağlamaya da devam edeceklerini ifade ettiğini söyledi.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce