Ayağınızı denk alın

Kıymet Sezer
04:00, 21/10/2018, Pazar
Yeni Şafak
Ayağınızı
denk alın
Barbaros Hayrettin Paşa gemisi, Doğu Akdeniz’deki sismik araştırma faaliyetlerini TCG Giresun ve TCG Gaziantep fırkateynleri refakatinde sürdürüyor.

Doğu Akdeniz ve Ege'de artan Yunan tacizlerine karşı angajman değiştirildi. Deniz Kuvvetleri’ne misliyle karşılık verme serbestisi getirildi. Angajman, tahrik seviyesine göre tedricen uygulanacak. Gerilimin tırmanması halinde emir yetkisi gemi komutanına kadar devredilebilecek.

Doğu Akdeniz’deki sismik araştırma faaliyetleri devam ederken, Yunan tacizi de sürüyor. Sonbaharla birlikte Doğu Akdeniz’de sözde tek taraflı ilan edilen münhasır ekonomik bölge (MEB) sahalarında artacak sondaj hareketliliği ve Yunan tahrikine karşı Genelkurmay Başkanlığı ve Türk Deniz Kuvvetleri yeni angajman çalışmaları yaptı. Buna göre, halen Türk denizlerindeki angajmanda, olası tacizlere misliyle karşılık vermek için serbesti getirildi.

ANGAJMAN YENİLENDİ

Angajman, tehdit seviyesine göre tedricen artarak uygulanacak. Tedrici olarak tanınan serbesti kapsamında, olası bir tehdit derecesine göre emir yetkisinin gemi komutanına kadar alt kademeye devredilmesi mümkün hale gelecek. Yeni angajman, Barbaros Hayrettin Paşa gemisi ve ilerleyen günlerde de Fatih sondaj gemisinin emniyetle çalışmasını ve olası engellemelerin Türk donanmasının kararlı tutumunu yansıtan bir karşılık bulmasını sağlayacak.

RUMLARDAN SES YOK

Bir süredir Doğu Akdeniz'de oldubittilerle kabul ettirilmeye çalışılan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin sözde MEB sahaları Barbaros’un güzergahı üzerinde. Yunanistan Akdeniz’de gücü elinde bulunduran Türk donanmasına karşı ciddi bir hareketlilik gösteremezken, Rum Yönetimi de Türkiye’nin bu hamlesi karşısında ses çıkaramıyor. Şubat 2019’a kadar bu bölge Barbaros dışındaki sismik ya da sondaj gemilerine kapatılmış durumda.

  • Adriyatik’te tehlikeli çıkış
  • Yunanistan’da Dışişleri Bakanlığı görevini Başbakan Çipras’a devreden Kotzias’tan tehlikeli 12 mil çıkışı geldi. Kotzias, “Şu an Adriyatik Denizi’nde karasularımızı 6 milden 12 mile çıkartmak için hazırladığımız 2 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi üzerinde çalışılıyor. Bu şekilde Adriyatik’te münhasır ekonomik bölge belirlenmesi konusunda da önemli bir adım atmış olacağız. 12 Adalar’ın Yunanistan’a katılmasından bu yana en önemli olan egemenlik kazanımını bu sayede Adriyatik Denizi’nde gerçekleştireceğiz” dedi. Yunanistan aynı girişimi Ege’de de yapmak isterken Türkiye’nin savaş sebebi sayacağı uyarısıyla karşı karşıya kalmıştı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026