|

Bahçeşehir Koleji’nde yüzde 98,5 üniversiteye yerleşme başarısı

2021 YKS’de büyük başarı elde eden Bahçeşehir Koleji öğrencileri, %98,5 yerleşme başarısı gösterdi. Öğrencilerin %23,80’i tıp fakültelerine, %31,27’si mühendislik fakültelerine, %16,50’si hukuk fakültelerine yerleşti.

00:00 - 9/09/2021 Perşembe
Güncelleme: 06:10 - 9/09/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

2021 YKS’de 132 öğrencisi ilk 1500’de yer alan Bahçeşehir Kolejinde yerleştirme sonuçlarının ardından bu yıl mezun olan öğrencilerin tamamına yakını istedikleri fakülte ve bölümlere yerleşti. Bahçeşehir Kolejinin dijitalleşen YKS Tam Hazırlık Sistemi doğrultusunda sınava hazırlanan öğrenciler akademik hedeflerine ulaşırken, üniversite ve meslek seçimleri konusunda da etkin yönlendirme olanaklarından faydalandılar; öğrenciler, tüm Bahçeşehir Koleji kampüslerinde bulunan Kariyer ve Rehberlik Merkezi (KAREM) ile üniversite eğitimleri ve kariyerleri için profesyonel ve etkin bir yönlendirme sürecinin ardından kararlarını verdiler.


KARİYER GELİŞİMLERİ TAKİP EDİLİYOR

  • Üniversite öğrenimine başlarken sınavda istenilen puanları almak kadar öğrenci için doğru okulun ve bölümün seçilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, yapay zekâ tabanlı dijital eğitim platformu Metodbox ile öğrencilere akademik olarak eksiksiz sınav hazırlığı sunduklarını, KAREM ile hedef belirlerken profesyonel yönlendirme sunduklarını söyledi.

“Bahçeşehir Koleji Kariyer ve Rehberlik Merkezi (KAREM) ile gelişimin tüm yönlerini kapsayan bir rehberlik yaklaşımı sunuyoruz” diyen Dağ sözlerine şöyle devam etti: “Tanıma Değerlendirme Gelişim, Kariyer Gelişimi, BK Global Education Center (GEC) ve Anne Baba Okulu olmak üzere dört başlık altında topladığımız KAREM ile öğrencilerimizi, ailelerini de kapsayan bir rehberlik yaklaşımıyla destekliyoruz. Yaşamın ilk yıllarında başlayan ve özellikle eğitim öğretim hayatının başlamasıyla önem kazanan bir süreç olan kariyer gelişimi de bu kapsamda öğrencilerimizi desteklediğimiz alanlardan. Kariyer gelişimlerini okula başladıkları günden mezun oldukları güne kadar uzman psikolojik danışmanlarımızla bir bütün olarak değerlendiriyor, takip ediyor ve destekliyoruz.”

Dünyada burslu okuyorlar

  • Bahçeşehir Koleji öğrencileri her yıl YKS’de büyük başarı gösteriyor ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşiyorlar. Üniversite eğitimini yurt dışında sürdürmek isteyen öğrenciler ise Harvard, M.I.T, Stanford, Yale, Rice gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden burslu kabul alıyorlar. Bu yıla kadar yaklaşık 150 Bahçeşehir Koleji mezunu, bu üniversitelere kabul edilerek öğrenimlerini çeşitli ülkelerindeki üniversitelerde sürdürdü.
#​Bahçeşehir Koleji
#YKS
3 yıl önce