Bakan Yerlikaya 2025 yılı FETÖ operasyonlarının bilançosunu paylaştı: Güncel yapılanmaya ağır darbe

13:2021/12/2025, Pazar
G: 21/12/2025, Pazar
IHA
 FETÖ’nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürüten, ankesörlü telefonlarla örgüt içerisinde sorumlu şahıslar ile irtibatta bulunan, terör örgütüyle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağlayan ve sosyal medya hesapları üzerinden FETÖ’nün propagandasını yapan 76 şüpheli yakalandı
FETÖ’nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürüten, ankesörlü telefonlarla örgüt içerisinde sorumlu şahıslar ile irtibatta bulunan, terör örgütüyle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağlayan ve sosyal medya hesapları üzerinden FETÖ’nün propagandasını yapan 76 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ekipleri tarafından FETÖ'ye yönelik son iki haftada düzenlenen operasyonların bilançosunu açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor" mesajını veren Yerlikaya, son operasyonlarda 76 şüphelinin yakalandığını, 2025 yılı genelinde ise tutuklanan şüpheli sayısının 1601'e ulaştığını duyurdu.

FETÖ ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda örgütün güncel yapılanmasına, finans kaynaklarına ve propaganda faaliyetlerine ağır darbe vurulduğunu belirtti. Bakan Yerlikaya, son iki haftada 50 kişinin tutuklandığını ifade ederek, yıl boyunca yürütülen kararlı mücadelenin verilerini paylaştı.



İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA DETAYLARI SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN PAYLAŞTI



Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "FETÖ’ye yönelik son 2 haftadır Jandarmamız tarafından düzenlen operasyonlarımızda 76 şüpheli yakalandı. 2025 yılı içinde yaptığımız FETÖ operasyonlarımızda, toplam 1601 şüpheli tutuklandı, 1524 şüpheliye ise Adli Kontrol Kararları uygulandı" ifadelerini kullandı.


Paylaşımında operasyonlara ilişkin bilgilere veren Bakan Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Son 2 hafta içerisindeki operasyonlarımızda; FETÖ’nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürüten, ankesörlü telefonlarla örgüt içerisinde sorumlu şahıslar ile irtibatta bulunan, terör örgütüyle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağlayan ve sosyal medya hesapları üzerinden FETÖ’nün propagandasını yapan 76 şüpheli yakalandı. 50’si tutuklandı, 6’sı hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Jandarma TEM Daire Başkanlığımız koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıklarınca; Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Ordu, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tokat’ta operasyonlar düzenlendi. Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor. Devletimizin bütünlüğüne, milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor."




#FETÖ
#yerlikaya
#İçişleri Bakanlığı