|

Balkaner'e de tahliye

Yurtbank'ın içini boşaltmak ve 'mudileri dolandırmak' suçlarından yargılanan, bankanın eski sahibi Ali Balkaner, Süleyman Ekiz ile Özcan Kaşlıoğlu tahliye edildi.

.
00:00 - 28/07/2001 Cumartesi
Güncelleme: 11:31 - 26/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Balkaner'e de tahliye
Balkaner'e de tahliye

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Yurtbank'ı, "Teşekkül oluşturarak usulsüz kredilerle içini boşalttıkları ve mudileri dolandırdıkları" ileri sürülen, bankanın eski sahibi Ali Avni Balkaner ile dava kapsamında tutuklu yargılanan Süleyman Ekiz ile Özcan Kaşlıoğlu tahliye edildi.

Davanın dünkü duruşmasında, Balkaner suçlamaları kabul etmeyerek, "Küçük bir banka aldım ve bu bankayı büyütmek için uğraştım" dedi. Bankada murakıpların olduğunu ifade eden Balkaner, "Onlar da online sistemi ile bankada neler yapıldığını görebilme imkanlarına sahiptiler. Tek hatam bankaya çok güvenip her şeyimi bankaya aktarmam oldu" diye konuştu.

İDGM Cumhuriyet Savcısı Sinan Yaşar da, sanıkların bir bölümü hakkında "Nitelikli dolandırıcılık", diğerleri hakkında da "Nitelikli dolandırıcılığa fer'i iştirak" suçundan kamu davası açıldığını vurguladı.

Görevsizlik kararı

Dolandırıcılık suçunun "DGM'lerin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkındaki Kanunun 9. maddesinde sayılan suçlardan olmadığını belirten Savcı Yaşar, bu nedenle bu suçtan dosyanın ayrılarak, "görevsizlik" kararıyla, görevli ve yetkili olan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti.

Balkaner, Ekiz ve Kaşlıoğlu saat 18.30 sıralarında Kartal Özel Tip Cezaevi'nden çıktılar. Tahliye olan Yurtbank sanıkları, basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadı.

Dinç Bilgin'e 'Gazmen' ziyareti

Öte yandan "Gazmen" de dahil birçok tiplemesiyle TV izleyicilerinin gözdesi olan Hamdi Alkan, dün Kartal Özel Tip Cezaevi'nde tutuklu bulunan Dinç Bilgin'i ziyaret etti. Etibank'ın içini boşaltmaktan yargılanan Sabah gazetesi, ATV ve birçok yayıncılık kuruluşunun sahibi olan Dinç Bilgin ile uzun yıllar beraber çalıştıklarını belirten Alkan, "Kendisinin sağlık durumunu iyi gördüm ve sevindim" dedi.

'Hırsızlar dışarı mağdurlar içeri'

İstanbul 5. No'lu DGM'de görülen duruşmaya Ali Balkaner'in de aralarında bulunduğu 3 tutuklu sanık ile 6 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmaya, mağdurlardan Zehra Solar ve Gülnar Duvarcı da katıldı. Balkaner'in ifadesi zaman zaman duruşmayı izleyen "off-shorezedeler" tarafından "yalancı" sözleriyle kesildi. Duruşma sonunda, tahliye kararını öğrenen çok sayıda müşteki, "Hırsızlar dışarı, mağdurlar içeri" şeklinde slogan atarak tepkilerini dile getirdi.

23 yıl önce